LGS 2025'e nasıl çalışılmalı?

NinimuRarei

Hectopat
Yer
Tokyo, Japan
Şu ana kadar hep takdir aldım bu yılda takdir getirdim (sanırım, şu an girilmeyen bazı sınavlar var ortalamam 81)konuları iyi biliyorum 471 puanlık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum çünkü evimin hemen yanında yaz tatilinde çalışmama gerek var mı?

Çalışmam gerekiyorsa nasıl çalışmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Matematikte ilk sınavımdan çok çalışmadığım için bu 2.dönem 58 almıştım. Fakat 1. yazılıları ciddiye alamıyorum diye sanırım. 2. yazılımda 94 aldım. Neleri önerirsiniz?

Ve şu ana kadar öyle bir soru bankası alayım çözeyim yapmadım. Sadece bir tane var ama onu da okula götürüp getirmek için hoca istedi diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok kasmana gerek yok ne kadar desemde yine de kasacaksın ama gerçekten kasma bu kadar yazın keyfini çıkar okul açılınca evde tekrar yapıp soru çöz yeterli olur fazlasıyla.

Şu ana kadar hep takdir aldım bu yılda takdir getirdim (sanırım, şu an girilmeyen bazı sınavlar var ortalamam 81)konuları iyi biliyorum 471 puanlık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum çünkü evimin hemen yanında yaz tatilinde çalışmama gerek var mı?

Çalışmam gerekiyorsa nasıl çalışmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Matematikte ilk sınavımdan çok çalışmadığım için bu 2.dönem 58 almıştım. Fakat 1. yazılıları ciddiye alamıyorum diye sanırım. 2. yazılımda 94 aldım. Neleri önerirsiniz?

Ve şu ana kadar öyle bir soru bankası alayım çözeyim yapmadım. Sadece bir tane var ama onu da okula götürüp getirmek için hoca istedi diye.

Ben 2010 tayfadanım hocam en az 60 netim var hiç çalışmadım.

Yaz boyunca din kültürü, inkilap tarihi, ve fen bilimlerine çalışmanı öneririm. LGS'de en çok puan getiren iki ders Türkçe ve matematiği kesinlikle düzenli ve sıkı bir şekilde çalışmalısın. Türkçede paragraf kitapları alıp çözmeni ve her gün 1 sayfa bile olsa kitap okumanı öneririm. Çünkü kitap okumak hem paragraflarda hem de matematikte çok etkili oluyor. Matematikte ise bol bol soru çözümü ve geçmiş yıllarda çıkan soruları çözmeni öneririm.

öncelikle bol şans dilerim.
hala LGS 2025e nasıl çalışırım diye soruyorsan biraz geç kalmamış mısın genç arkadaşım ?

öncelikle tüm derslerin tüm konularını çıktısını almalısın ve eksik olduğun konulara not almalısın. çok eksik , orta çok iyi vb. gibi

önünde bir yaz mevsimi var ve bunu iyi değerlendirmen şart.
en kötü konularını vakit kaybeden kolaydan zora doğru öğrenmelisin.

tabii bunların yanında abartısız söylüyorum her gün minimum 50-60 adet YENİ NESİL PARAGRAF sorusu çözmelisin. yazın tatilini yap sonra ders çalışırsın diyenlere bakma sakın. o iş öyle olmuyor. yeni nesil paragraf sorularının mantığını kavramak inan bana3-4-5 ayını alıyor.

çünkü artık matematikte paragraf ,
fen bilgiside paragraf
inkilap ve hatta din dersi dahi paragraf bu bir gerçek.

mesela nereden başlayabilirsim örnek verelim.
türkçede noktalama işaretleri ve dilbilgisi ile başlayabilirsin.
kendini tamamen verip yazın günde 4-5 saat vererek çalışırsan 15 günde bu 2 konunun içinden geçersin.

4-5 saat dışında da istersen denizede gidebilirsin.
471 puan ortalama 6 sorusuna denk gelir.

yavaş yavaş başla gerekirse
AMA SAKIN EYLÜL AYINA BIRAKMA

Çok kasmana gerek yok ne kadar desemde yine de kasacaksın ama gerçekten kasma bu kadar yazın keyfini çıkar okul açılınca evde tekrar yapıp soru çöz yeterli olur fazlasıyla.

Herkes böyle diyor fakat arkadaşlarımla aynı liseye gitmek istiyorum yani korkum onlarla aynı liseye gidememek bu yüzden.

Ben 2010 tayfadanım hocam en az 60 netim var hiç çalışmadım.

Hocam çalışmadan 60 net iyi ama dediğim gibi amacım arkadaşlarımla aynı liseye gitmek istiyorum ve evime yakın olduğu için Anadolu'ya gitmek istiyorum bu yüzden size sordum.

Üstün zeka değilseniz çalışmayın şu sınava boşa emek vakit kaybı.

Bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum evet çok önemli bir sınav değil ben de biliyorum fakat 4 yıl boyunca alacağım puana göre bir liseye gideceğim.

Yaz boyunca din kültürü, inkilap tarihi, ve fen bilimlerine çalışmanı öneririm. LGS'de en çok puan getiren iki ders Türkçe ve matematiği kesinlikle düzenli ve sıkı bir şekilde çalışmalısın. Türkçede paragraf kitapları alıp çözmeni ve her gün 1 sayfa bile olsa kitap okumanı öneririm. Çünkü kitap okumak hem paragraflarda hem de matematikte çok etkili oluyor. Matematikte ise bol bol soru çözümü ve geçmiş yıllarda çıkan soruları çözmeni öneririm.

Kitap okumayı düzenli hale getirmeye çalışıyorum hocam.

Öncelikle bol şans dilerim.
Hala LGS 2025e nasıl çalışırım diye soruyorsan biraz geç kalmamış mısın genç arkadaşım?

Öncelikle tüm derslerin tüm konularını çıktısını almalısın ve eksik olduğun konulara not almalısın. Çok eksik, orta çok iyi vb. gibi.

Önünde bir yaz mevsimi var ve bunu iyi değerlendirmen şart.
En kötü konularını vakit kaybeden kolaydan zora doğru öğrenmelisin.

Tabii bunların yanında abartısız söylüyorum her gün minimum 50-60 adet yeni nesil paragraf sorusu çözmelisin. Yazın tatilini yap sonra ders çalışırsın diyenlere bakma sakın. O iş öyle olmuyor. Yeni nesil paragraf sorularının mantığını kavramak inan bana3-4-5 ayını alıyor.

Çünkü artık matematikte paragraf,
Fen bilgiside paragraf.
İnkilap ve hatta din dersi dahi paragraf bu bir gerçek.

Mesela nereden başlayabilirsim örnek verelim.
Türkçede noktalama işaretleri ve dilbilgisi ile başlayabilirsin.
Kendini tamamen verip yazın günde 4-5 saat vererek çalışırsan 15 günde bu 2 konunun içinden geçersin.

4-5 saat dışında da istersen denizede gidebilirsin.
471 puan ortalama 6 sorusuna denk gelir.

Yavaş yavaş başla gerekirse.
Ama sakın eylül ayına bırakma.

Uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim derslerimi düzenli olarak takip ediyorum yani bilmediğim konular çok az ya da anlayamadığım diyelim yaz mevsimini bütün derslerden soru bankası alıp onu çözeceğim en mantıklısı bu gibi yani internetten ilk önce 8.sınıf konularının videolarını izleyeceğim sonra o konuyla alakalı soruları yapacağım.
Önerdiğiniz soru bankaları var mıdır özellikle yeni nesil paragraf konusu için.
İlk önce muhtemelen dediğiniz gibi dilbilgisi ve noktalama işaretleri ile başlayacağım.
Bir de hocam kendimi soru çözmek için nasıl motive edebilirim bazen çok sıkılıyorum mesela soru çözerken müzik dinlesem öğrenmemi engeller mi yoksa dinleyebilir miyim yoksa sessiz bir şekilde sadece odaklanmalı mıyım?

Herkes böyle diyor fakat arkadaşlarımla aynı liseye gitmek istiyorum yani korkum onlarla aynı liseye gidememek bu yüzden.

Hocam çalışmadan 60 net iyi ama dediğim gibi amacım arkadaşlarımla aynı liseye gitmek istiyorum ve evime yakın olduğu için Anadolu'ya gitmek istiyorum bu yüzden size sordum.

Bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum evet çok önemli bir sınav değil ben de biliyorum fakat 4 yıl boyunca alacağım puana göre bir liseye gideceğim.

Uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim derslerimi düzenli olarak takip ediyorum yani bilmediğim konular çok az ya da anlayamadığım diyelim yaz mevsimini bütün derslerden soru bankası alıp onu çözeceğim en mantıklısı bu gibi yani internetten ilk önce 8.sınıf konularının videolarını izleyeceğim sonra o konuyla alakalı soruları yapacağım.
İlk önce muhtemelen dediğiniz gibi dilbilgisi ve noktalama işaretleri ile başlayacağım.
Bir de hocam kendimi soru çözmek için nasıl motive edebilirim bazen çok sıkılıyorum mesela soru çözerken müzik dinlesem öğrenmemi engeller mi yoksa dinleyebilir miyim yoksa sessiz bir şekilde sadece odaklanmalı mıyı95 Anadolu lisesi sınavını Full doğru yaptım fakat sözel bölümü komple kaydırdım. Galatasaray ve İstanbul erkek lisesi avucumun içinden kayıp gitti.

Yani ben hoca değilim

Bir de hocam kendimi soru çözmek için nasıl motive edebilirim bazen çok sıkılıyorum mesela soru çözerken müzik dinlesem öğrenmemi engeller mi yoksa dinleyebilir miyim yoksa sessiz bir şekilde sadece odaklanmalı mıyım?
Ben 1995 Anadolu lisesi sınavını Full doğru yaptım fakat sözel bölümü komple kaydırdım. Galatasaray ve İstanbul erkek lisesi avucumun içinden kayıp gitti.

Ben hoca değilim güzel kardeşim.
2025 te kızım sınava girecek seninle birlikte.
Şimdi önerilerim.

Ders çalışırken müzik dinlenmez, mümkünse yan odadaki tv yi bile kapattır.
Yeni nesil Paragraf sorularına şimdiden başla ve 50-60 günlük soru çöz.
Tabi çalışacağım dersler hariç bu soruları standart çöz.

Muba, nartest, hız, okyanus tarzı soru bankaları iyidir. Ama YouTube’dan daha detaylı olarak soru bankası bilgileri öğrenebilirsin.

Gelelim en önemli konuya.
AKILLI TELEFONUNDAN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI SİLMELİ, anne yada babana şifreleri değiştirtmeli ve şifreleri sana vermemeleri konusunda kararlı olmalısın.

Her gece yatarken telefonundan hangi programın kaç saat açık kalmış diye bak istersen. Twitter, Instagram,snapchat, Facebook bence ortalama günde 4 saat açık kalacaktır yaz mevsiminde. Ha bide pubgy yada başka oyun oynarsan 7-8 saate çıkar.
O sürede dünya ders çalışabilirsin.

2025 Haziran sonunda kimse sana oyunda ne kadar iyi oyuncusun demeyecek, puan ve yüzdelik dilimine bakacak. Önce bu zor kararı ver ve yürümeye başla, zaten sonra koşacaksındır.

Dağın tepesinden atılan kartopu aşağı çığ olarak iner.

Haydi o kartopunu at ve ufakta olsa başla.

Cesaret cesaret cesaret

22'de girdim sınava soyle söyleyeyim matematik sabır ve birikim eseri hocayı iyi dinle sık tekrar yap ve bol bol soru çöz mutlaka gunluk paragraf cozmelisin. Paragraf cozmek anlama ve odaklanma becerilerini geliştirir.

soruların olursa cevaplarım.

Ha birde nacizane bir tavsiyem var ki buna hocalar biraz karşı duruyor.

bu saatten sonra ben kızıma kitap okutmuyorum. yeni nesil paragraflar maşallah zaten kitap gibi.
yani sen 2 saat paragraf ve 2 saat kitaba ayıracağın vakti bence komple paragrafa ayır derim.
çünkü 4 saat paragraf çözerek hem kitap okumuş gibi hızını arttırırsın , hemde paragraftaki mantığı çözme yolunda ilerleme sağlarsın diye düşünüyorum.tabii burada süreleri örnek verdim. süreleri sen belirle.

soru bankaları cevap anahtarlarını kitaptan kopart ve akşam olduğunda annen yada baban ile birlikte kontrol et. yanlış yaptıklarını mutlaka işaretle ve öğren.
mümkünse kes ve bir yerde sakla bu soruları.3-4 ay sonra bu yanlış sorulara yeniden bak ve çöz.
çözebildiysen ne ala, çözemediysen o konuyu yeniden kısa olsa da baştan al.

bu sınav çok önemli değil diyenlere sakın aldırış etme.

HAYATININ 4-5 DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİSİ BU

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı