LGS +400 puan için çalışma düzeni önerisi

Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Voleybolcu ilçe Yeşilay kulüp başkanı
Selamlar LGS 2025 öğrencisiyim 400 üzeri bir puan yapmak istiyorum. Yarın başlayıp 1 hafta boyunca 7.sınıf konularını tekrar edeceğim ve LGS'nin ana derslerine başlayacağım. Sizden okullar açılana kadar bir soru çözme düzeni önermenizi istiyorum. Ayrıca abilerim ve ablalarımın her türlü tavsiyesine açığım. Okullar açılana kadar olan dönemde ana derslerden 20'şer soru çözmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz ağır olmuş bıkmam diyorsan böyle yapabilirsin. Benim tavsiyem Aralık gibi doğru düzgün çalışmaya başlayıp sonrasında arttırarak gitmendir. En azından ben böyle yaparak gayet güzel bir sonuç elde ettim.
Düzeni yaparken sene sonunda bıkmaman en önemlisi buna dikkat ederek kendini hırpalamadan, sosyal hayatını da bitirmeden dengeli programlarla ilerle.

Hocam erken başlayıp erken bitirmeyi düşünüyorum hem böylece son aylar sınav stresinden iyice arınmış olmaz mıyım?

Hocam erken başlayıp erken bitirmeyi düşünüyorum hem böylece son aylar sınav stresinden iyice arınmış olmaz mıyım?

Sınav stresi kısmı tamamen kendine güvenine ve sınav hakkında görüşlerine bağlı. Eğer bu sınavı kaybedersem hayatım biter tarzı görüşlerin veya ailen bu konuda aşırı katı olmazsa yeterince kendine güvenmen stresi azaltmak için gayet yeterli. Ben şahsen 0 stres ile girdim sınava sebebi de kendime yeterince güvenmemdi.

Erken başla erken bitir mantıklı olabilir ama sene başında çok sıkı çalışıp son aylarda bırakan çok arkadaşım oldu, öyle olması hiç iyi olmaz. Stres ise bunlardan çok daha kötü, sözelle sayısal arasında ağlayan bir arkadaşım vardı Türkçe çok zor diye. 2023 LGS bu arada.

Ağır sözelciyim ve büyük ihtimal bu sene Türkçe zorlayacak Türkçe fulleyebileceğimi düşünüyorum ama sayısal dersler için aynısını söyleyemem.

Ağır sözelciyim ve büyük ihtimal bu sene Türkçe zorlayacak Türkçe fulleyebileceğimi düşünüyorum ama sayısal dersler için aynısını söyleyemem.

Onu aslında strese örnek olarak vermiştim ama neyse. Yeterince çalışırsan halledersin çok bi' numarası yok LGS'nin. Tek mesele çalışmak zaten konular da aşırı aşırı zor şeyler sayılmaz.

Selamlar LGS 2025 öğrencisiyim 400 üzeri bir puan yapmak istiyorum. Yarın başlayıp 1 hafta boyunca 7.sınıf konularını tekrar edeceğim ve LGS'nin ana derslerine başlayacağım. Sizden okullar açılana kadar bir soru çözme düzeni önermenizi istiyorum. Ayrıca abilerim ve ablalarımın her türlü tavsiyesine açığım. Okullar açılana kadar olan dönemde ana derslerden 20'şer soru çözmeyi düşünüyorum.
Hedefin 420-430 civarı ise ve fen lisesi istemiyorsan bence bu yaz iyice dinlen derim. Bu sene girdim bende.

Aslında istediğim lise 27 yüzdelik dilim ve 380 istiyor ama daha yüksek alsam da o okula gitmeyi düşünüyorum sağlık lisesi istiyorum.

Aslında istediğim lise 27 yüzdelik dilim ve 380 istiyor ama daha yüksek alsam da o okula gitmeyi düşünüyorum sağlık lisesi istiyorum.
Hedefin çok büyük değilmiş ama biraz kendini zorla daha fazla yaparsın bence dediğim gibi bu yaz dinlenin daha okul başlamadan çalışmaktan bıkmayın :)

Ben de LGS 2025 öğrencisiyim. Çalışma şeklini biraz da kendin bulman gerekiyor. Direkt başlama soru çözmeye yavaş yavaş arttır. Konuları nasıl anladığını deneme yanılmayla görmen gerekir. Örneğin; soru çözerek, konu anlatımı dinleyerek, yazarak vb. yöntemleri dene. Kendin için en iyi olanla, en kolay anladığın yöntemle devam et.

Pomodoro tekniğini kullan. Çok sıkma kendini. Hedefini belirle, o okul için çabala. Kendini çok sıkarsan, soru çözme isteğin kalmaz. Konuları anlamaya çalış eksik bırakma hiçbir konuyu. Soracak bir şeyin varsa yardım edebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı