LGS denemesinde başarısız olacağını hissetmek normal mi?

Kckc

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
2.225
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yarın LGS denemem var çalışıyorum ama kendimi çalışmamış gibi hissediyorum ve bu yüzden başarısız olacağımı düşünüyorum. Sizce bu normal mi?
 
Eğer başarasız olursa sevin, ciddi diyorum. Çünkü insanı yücelten çok çalışmak veya akıllı çalışmak değildir, hatalarını bilmek ve en önemlisi onları benimsemektir. Eğer bunu yaparsan çok daha iyi yerlere gelirsin. Ayrıca kork, korkuda iyidir çünkü korku insanı canlı ve zihinde tutar. Eğer kontrol altına alırsan gerekirse onu kölen yaparsan kendini sürekli zihinde tutabilirsin.
 
Kendini çok kasma adı üstüne deneme sınavı. Ama önemsememezlik yapma. Denemede yanlışın ve ya yapamadığın soru çıkarsa sınavdan sonra o sorulara bak.
 
Denemeleri önemse ama amacın sonuçtan ziyade hatalarını öğrenmek olsun. Eğer bu mantığı kafanda oturtursan emin ol sınavlara daha rahat girersin. Mesela biz yaklaşık 40 tane deneme olduk, benim LGS sonucumu geçtiğim sadece 2 tane deneme vardı(2021 LGS'de 492 puan aldım.). Motivasyonunu korumak soru çözmekten daha önemli. Örneğin o gün soru çözmenin sana ekstra heyecan yaptıracağını düşünüyorsan çözme. Ve en önemlisi, bu sınavdan sonra sonucunu öğrendiğinde aslında bu sınavın hayatını belirleyen yegane etken olmadığını anlayacaksın. Sınavı önemse, ama 1 seneni sadece LGS'yi ve denemelerinin düşünerek geçirme.
 
Kazanamayacağını düşünüyorsan açık söyleyeyim kazanma. Ben fen lisesi istiyordum ama kazanamayacağım diye düşünüyordum. Ve kazanamadım. Ve fen lisesi birinden tecrübelerini ve çözdükleri sorulara baktıktan sonra "İyi ki kazanmamışım yoksa ölürdüm o okulda." benzeri şey demiştim.
 
Kendi kendini eziyorsun, yapma. Notlarını ve seviyeni bilmiyorum ama ortaokul hayatı boyunca test çözen ve dersleri çok iyi takip eden birçok arkadaşım iyi puanlar alamadı açık söylemek gerekirse. Sınav daha çok mantık muhakeme denilen okuduğunu anlayıp mantık yürütebilme odaklı. Böyle hissettiğin zamanlarda bol bol kitap oku. Kitaptan çok makale oku. Makale okumak soruyu okuyup anlama hızını çok geliştirir. Ben kitap ve makale okudum bu süreçte. Matematiğim kötü olduğu için diğer derslerdeki eksiklerime odaklanıp zaman kazanmaya çalıştım. 390 puan almıştım sınavdan ve sınıfta 8 10 kişi puanla yerleşmişti, biriside benim. Matematik öğretmenimiz bize dönüp "bu sınavda derece yapamayacaklar ne ailesinin ne de devletin bütçesini zorlasın, saydığım kişiler bu sınava çalışsın, diğerleri vakit kaybetmesin" gibi bir cümle sarf etmişti. O saydığı tiplerden 5 6 tanesi bir okula yerleşti, diğerleri sınavdan 330 300 aralığında bir puan alıp, semtimizdeki saçma sapan bir Anadolu lisesine gittiler. Üstüne üstlük dershanede olduğum deneme sınavında sonuncu olmuştum(zaten 15 gün sonra "başlarım böyle işin şarap çanağına" deyip dershaneden çıkmıştım :D). Ama eninde sonunda beklemediğim derecede iyi bir puan almıştım. Yani kasmaya gerek yok. Hayatını belirleyen tek sınav değil bu. Daha hayat çok uzun. Bazı hocalara da kulak asmayınız. Onların egosu veya onların sizin başarılarınız sayesinde yapacağı yıldız uğuruna uzerinizde yaptıkları stres ve hırsı umursamayın. Emin olun bir çoğunun kafasında bu var.
 
Kendi kendini eziyorsun, yapma. Notlarını ve seviyeni bilmiyorum ama ortaokul hayatı boyunca test çözen ve dersleri çok iyi takip eden birçok arkadaşım iyi puanlar alamadı açık söylemek gerekirse. Sınav daha çok mantık muhakeme denilen okuduğunu anlayıp mantık yürütebilme odaklı. Böyle hissettiğin zamanlarda bol bol kitap oku. Kitaptan çok makale oku. Makale okumak soruyu okuyup anlama hızını çok geliştirir. Ben kitap ve makale okudum bu süreçte. Matematiğim kötü olduğu için diğer derslerdeki eksiklerime odaklanıp zaman kazanmaya çalıştım. 390 puan almıştım sınavdan ve sınıfta 8 10 kişi puanla yerleşmişti, biriside benim. Matematik öğretmenimiz bize dönüp "bu sınavda derece yapamayacaklar ne ailesinin ne de devletin bütçesini zorlasın, saydığım kişiler bu sınava çalışsın, diğerleri vakit kaybetmesin" gibi bir cümle sarf etmişti. O saydığı tiplerden 5 6 tanesi bir okula yerleşti, diğerleri sınavdan 330 300 aralığında bir puan alıp, semtimizdeki saçma sapan bir Anadolu lisesine gittiler. Üstüne üstlük dershanede olduğum deneme sınavında sonuncu olmuştum(zaten 15 gün sonra "başlarım böyle işin şarap çanağına" deyip dershaneden çıkmıştım :D). Ama eninde sonunda beklemediğim derecede iyi bir puan almıştım. Yani kasmaya gerek yok. Hayatını belirleyen tek sınav değil bu. Daha hayat çok uzun. Bazı hocalara da kulak asmayınız. Onların egosu veya onların sizin başarılarınız sayesinde yapacağı yıldız uğuruna uzerinizde yaptıkları stres ve hırsı umursamayın. Emin olun birçoğunun kafasında bu var.

Teşekkürler hocam yorumunuz için
 
Yarın LGS denemem var çalışıyorum ama kendimi çalışmamış gibi hissediyorum ve bu yüzden başarısız olacağımı düşünüyorum. Sizce bu normal mi?

Kendini denersin, zaten bir işlevi yok not bazından ,kendini geliştirirsin kötü alırsan bozma az daha çalış yükselt. Ben deneme sınavlarında LGS'den bile daha çok zorlanmıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı