LGS için Annemin oluşturduğu baskıyı hak ediyor muyum?

Ersan2

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 7. sınıftaki kendime göre aslında başarılı bir çocuğum (80 soruluk sınavda 4 yanlış sonuçlar alıyorum) tabi başarılı olup olmadığım tartışılır. Ancak benim özellikle annem beni ders çalışmaktan bıktırıp, motivasyonumu düşürüyor. LGS gibi önemli bir sınav için tabii ki de 7. sınıftan çalışmam gerektiğimin farkındayım. Özel hocalarım bile çalıştıkları iyi okullardaki 8. sınıfların birçoğundan çok soru çözdüğümü söylüyor. Her hafta pazar günü yayınların sınavlarına giriyorum, her gün 120 soru çözüyorum. Salı, Cuma, Pazar, özel hocalar geliyor. Ama ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum. Özellikle anneme, bizim evde babamdan çok annemin sözü geçiyor birçok evin tersine. He iyi biri olduğu tartışılmaz. Ama konu eğitim olunca akan sular duruyor. Zaten hafta içleri 8:30 dan 16'ya kadar okul var, 19:40 dan 20:40 a kadar yüzme kursum var, kurstan sonra eve 22:00 da dönüyorum. 11:30 gibi de yatıyorum. Zaten 120 soru çözmek ve bir sürü ödevimi bitirmek için zaten 3 saatim geçiyor. Yani sizce ben 7. sınıftaki biri olarak günde sadece 1:30 saat boş saatim olup 1 saatinde Udemy'den aldığım yazılım (python) kursunu dinleyip çalışıp 120 soru yapmadığım gün azar yiyip bilgisayarımın 1 haftalık alınmasını hak ediyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu anneniz ile konuşmanız lazım. Eğer dinlemiyor ise akraba ya da babanız ile konuşup annenizi ikna etmeniz lazım.

Bana sorarsan (yazdıklarına göre) hak etmiyorsun. Ama söz konusu annen, yapabileceğin bir şey olduğunu düşünmüyorum. Oturup en azından bu konuyla ilgili konuşmanız lazım. Olmuyorsa da 1-2 sene dişini sıkmalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı