LGS için çalıştıklarımı unutuyorum

Bu kadar stres yapma lgs dediğin sınav o kadar da önemli değil.
Sana bir yol sunayım: Eğer çok iyi bir öğrenci değilsen, Fen lisesine gidemeyeceksen, Anadoluya gidip güzel bir üniversite kazanamayacağını düşünüyorsan Mesleki Teknik Anadolu Liselerine git. Hem normal anadolu hem de meslek dersi öğreniyorsun, ileride asgari ücret ile çalışıp aç kalmazsın.
 
Şaka gibi ama gerçek oynamayayım diye laptopu sıfırlattı şu an laptopta hiçbir şey yüklü değil.
Yok şaka gibi değil, gayet normal bir davranış.

Şurada sınava çok fazla bir gün kalmadı. Eksiğin olan belli konulara odaklan, aşırı stres yapma ve lise hayatında da aynı şekilde devam etmemek için kendini düzeltmeye çalış. LGS'de düşük almak dünyanın sonu değil. Lisede derslere asılıp tekrar kendini kanıtlamak için şansın olur. Velev ki kötü bir liseye gittin diyelim. Derslere iyi asılıp, başarı sağladığın takdirde o okulda hocaların gözdesi olursun. Her götürdüğün soruyu zevkle çözerler. Diğer öğrencilerden de saygı görürsün. Ben ortalama bir anadolu lisesinde okudum. Bizim okuldaki ilk 10 bin potansiyelli çocuklar çok popüler ve saygı gören insanlardı hem hocalardan hem biz arkadaşlarından.
 
Durumun çok kritik. Herkes LGS'de lise kazanamıyor. Geçen sene 1.400.000 küsur öğrenci girdi, 120.000 küsur öğrenci sınavı kazanabildi. Eğer bu sene o sınavı kazanacak 100.000 kişilik dilimi cidden istiyorsan tüm varlığını koyarak ders çalış. Başka yolu yok.
 
Günde 10 saatten bahsediyorsun, eğer bunu verimli değerlendiriyorsan çok büyük bir potansiyel taşıyorsun. Maddi durumuna göre, mümkünse günlük (evet her gün) deneme çözmeye çalış. 2 günde 1, 3 günde 1, 4 günde 1 veya haftada bir gibi düzenlere geçebilirsin fakat dediğim gibi; maddi durumun el veriyorsa günlük çöz. Hatta son hafta günde 2 taneye çıkarabilirsin. En fazla fayda göreceğin çalışmalar bunlar, sınavı da gözünde fazla abartma. Sen ne hissediyorsan herkes onu hissediyor. 😉
 
Günde 10 saat fazla yalnız. O kadar ders çalışmak zararlı. Çok fazla çalıştığın için çabuk gidiyor aklından konular. Benim gibi 2-3 saat çalış yeter. Fazlası zarar.
 
Kasma kendini ya dünyanın sonu mu sanki ? Bende çalıştım LGS'ye ama noldu ? Artık 11 oldum sayılır ama ben lise hayatı yaşayamadım bile. Günde 10 saat çalışıyormuşsun yapma ya 10 saat ne? 14 yaşında biri 5-6 saat sonra tıkanır. Matematik Fen ve Türkçe'ye asıl öbürleri yorum sorusudur. Yani ben girdiğimde sosyal ve din full yorumdu.
 
Kasma kendini ya dünyanın sonu mu sanki ? Bende çalıştım LGS'ye ama noldu ? Artık 11 oldum sayılır ama ben lise hayatı yaşayamadım bile. Günde 10 saat çalışıyormuşsun yapma ya 10 saat ne? 14 yaşında biri 5-6 saat sonra tıkanır. Matematik Fen ve Türkçe'ye asıl öbürleri yorum sorusudur. Yani ben girdiğimde sosyal ve din full yorumdu.
Türkçe'de dil bilgisi soruları kalktı hocam. O yüzden soruların çoğu okuduğunu anlama yani paragraf oldu. O yüzden bu yıl Türkçe kolay olacak. Yılın başından beri 3-4 paragraf kitabı sömürmüş benim işime geldi yalnız 😃.
 
Türkçede dil bilgisi soruları kalktı hocam. O yüzden soruların çoğu okuduğunu anlama yani paragraf oldu. O yüzden bu yıl Türkçe kolay olacak. Yılın başından beri 3-4 paragraf kitabı sömürmüş benim işime geldi yalnız 😃.

Ayıptır sorması dil bilgisi neden kalktı aşırı saçma bir durum değil mi sizce de. Ben 11. sınıfım ve mf olmama rağmen bize bile dil bilgisi ağırlıklı çalıştırıyorlar. Benim girdiğim senede de bir sürü dil bilgisi sorusu vardı.
 

Geri
Yukarı