LGS için nasıl çalışma yapılmalı?

pontihocam

Femtopat
Merhaba, bu sene LGS öğrencisiyim.
1.dönem takdir aldım.
Ama puanım 360-340
Kendime sinan kuzucu matematik aldım.
Daha fen anlam bir de deneme alacağım.
Nasıl bir çalışma yapmalıyım?
Bir de İngilizcem kesat diğerleri iyi.

1.dönem takdir aldım.
Ama puanım 360-340

Ben boş aldım bana nasıl takdir aldıgını anlatsana bende LGS dönemindeyim.

1.dönem takdir aldım.
Ama puanım 360-340

Sinan kuzucu zor diye biliyorum çözebiliyorsan sıkıntı yok ama çözemiyorsan daha kolay kitaplardan devam et.

Ben boş aldım bana nasıl takdir aldıgını anlatsana bende LGS dönemindeyim.

Konuyu tekrar edip soru çözerim eğer testin yoksa cıktı al oda yoksa soru cözüm videosu izle
Bir de derslike var YouTube'da sınavlardan önce yazılı örnek çözüyor bayağı iyi.

Sinan kuzucu zor diye biliyorum çözebiliyorsan sıkıntı yok ama çözemiyorsan daha kolay kitaplardan devam et.
20 soruda 14 12 soru çözüyorum boş olanlarıda cözümlerine bakıyorum

Son düzenleme:
Konuyu tekrar edip soru çözerim eğer testin yoksa cıktı al oda yoksa soru cözüm videosu izle.
Bir de derslike var YouTube'da sınavlardan önce yazılı örnek çözüyor bayağı iyi.

20 soruda 14 12 soru çözüyorum boş olanları da cözümlerine bakıyorum.

Gayet iyi yapıyorsun diğer dersleride klasik olacak ama konu dinle test çöz başka diyebileceğim bir şey yok hedeflerin neler merak ettim.

Liseli birisi olarak şunları söylemek istiyorum:

Düzenli çalış. Her gün 8-10 saat çalışmana cidden gerek yok. Düzen her şeydir. Şimdi oturup baktığımda düzenli bir çalışma yapsaydım kesinlikle 400+ puan alacağımı düşünüyorum (375 almıştım). Konu tekrarlarını belirli aralıklarla yap, her hafta denemelerini aksatma ve mümkünse gün içinde bir ya da ikiden fazla derse çalışma. Ben 3-4 derse çalışıyordum gün içerisinde ve aşırı verimsiz oluyordu. Onun dışında yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi denemelerin ile az çok yakın gelecektir sınav sonucu. Denemeleri hafife alma.

İngilizce için ise diyeceğim çok şey yok. Benim okuldan bağımsız olarak ortalama üstü bir İngilizcem vardı ve LGS'de de 10'da 10 yapmıştım. Soru tiplerine çalış. Boş vakitlerinde çerez niyetine İngilizce sorular çöz ve İngilizceyi de hafife alma. Sonuçta İngilizce bilmek sadece okulda değil, hayatın bir çok tarafında sana katkı sağlayacak.

10 soruluk dersleri de gözünde büyütme. Fullemeye bak.

Ve son olarak ekran süreni azalt. Benim yaptığım en büyük hatalardan birisi olabilir. Şu anda yetiştirmem gereken matematik ödevim var, kitap önümde açık fakat ben sosyalde geziyorum.

Sözün özü, dengeli ol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı