LGS matematik nasıl yapılır?

Hocam güzel meslek liseleride var ama maalesef puanı düşük olanlar kötü genellikle.

Benim gitmiş olduğum meslek lisesinin puanı düşüktü OBP 53 ile kapatmıştı galiba ben LGS puanı ile gittim düz liseyede gidebilirdim fakat ileride kasiyer olmak gibi bir niyetim yok.

Meslek lisesine gidersen elektrik veya mobilya seç ben mobilyadayım çok iyi.

Gözünü korkutan şey ne? Sayılar mı? Uzunluk mu? Resim mi?

Hocam sayılar evet bakıyorum soruya gözüme zor geliyor çözüncede ya yapamıyorum ya da hiç çözemiyorum feni yapıyorum geliştireceğiz feni de matematik sıkıntı yoksa paragraf falan okuma anlamam gayet iyi.

@miçobaba

@Usta Yi

@doiya

Bir kere denemeye girdim oda kötü aldım aşırı kötü yaptım test ve denemelerdede aşırı kötü yapıyorum okuldaki hocanın anlattığını anlıyorum yapıyorum ama.

Hocam cidden işi ciddiye alınca olay başka oluyor. Hem LGS'de sorular kaliteli olacağı için daha kolay çözülür
siz kaç net yaptınız ?

@miçobaba

@YüzbaşıJohnPrice hocam bildiğim kadarıyla LGS'de sizde iyi bir puan almıştınız LGS matematik yapamıyorum zaten en mesajları okursanız dedikler mi anlarsınız bana yardımcı olur musunuz tavsiyeniz var mı?

Son düzenleme:
Matematiği bende pek iyi yapmamıştım 12 net çıkarmıştım fen ve Türkçe yapmıştım ben. Öneri olarak temelin yoksa temel at, varsa çok soru çözüp soruların mantığını anlaman lazım. Nisan tatiline kadar soru çöz sonrasında denemelere başla.

Matematiği bende pek iyi yapmamıştım 12 net çıkarmıştım fen ve Türkçe yapmıştım ben. Öneri olarak temelin yoksa temel at, varsa çok soru çözüp soruların mantığını anlaman lazım. Nisan tatiline kadar soru çöz sonrasında denemelere başla.

Hocam ben bir de eskiden çok az çözüyordum şimdi az sayıdan başladım gün gün artırıyorum matematik çok korkutuyor beni temel derken matematik ortalamam 88 okulda öğretmenin yaptığı yazdığı soruları yapıyorum deneneme ve teste geldiğinde canım istemiyor ve çok zor geliyor.

Çok fazla yanlışım çıkıyor.

Geriye kalan sürede tüm dersler için bir öneriniz varmı ?

@YüzbaşıJohnPrice

Hocam ben bir de eskiden çok az çözüyordum şimdi az sayıdan başladım gün gün artırıyorum matematik çok korkutuyor beni temel derken matematik ortalamam 88 okulda öğretmenin yaptığı yazdığı soruları yapıyorum deneneme ve teste geldiğinde canım istemiyor ve çok zor geliyor.

Çok fazla yanlışım çıkıyor.

Geriye kalan sürede tüm dersler için bir öneriniz var mı?

O zaman yeni nesil çözemiyorsunuz yeni nesil sorulara ağırlık verin o soruların mantığı algılayın. Çoğu soru okuma anlama zaten. Diğer dersler hakkında, fen için konuyu iyi bilin ve soru çözün, diğer sözeller içinde konuları bilin, paragraf çözün.

O zaman yeni nesil çözemiyorsunuz yeni nesil sorulara ağırlık verin o soruların mantığı algılayın. Çoğu soru okuma anlama zaten. Diğer dersler hakkında, fen için konuyu iyi bilin ve soru çözün, diğer sözeller içinde konuları bilin, paragraf çözün.
hocam zaten ankara yayıncılık çözüyorum paragraf her gün 20 soru yapıyorum şimdi toplam 40 sorudan başladım eskiden konu tekrar konu anlatım izlerdim testi az yapardım şimdi günden güne artırıp soru sayısını artıracağım umarım hazirana kadar iyice anlarım lgs'den 430-440 aralığı yapabilirmiyim ama ben inanıyorum kendime inşallah yaparım.

@YüzbaşıJohnPrice

Hocam sayılar evet bakıyorum soruya gözüme zor geliyor çözüncede ya yapamıyorum ya da hiç çözemiyorum feni yapıyorum geliştireceğiz feni de matematik sıkıntı yoksa paragraf falan okuma anlamam gayet iyi.

@miçobaba

@Usta Yi

@doiya

Bir kere denemeye girdim oda kötü aldım aşırı kötü yaptım test ve denemelerdede aşırı kötü yapıyorum okuldaki hocanın anlattığını anlıyorum yapıyorum ama.

Siz kaç net yaptınız?

@miçobaba

@YüzbaşıJohnPrice hocam bildiğim kadarıyla LGS'de sizde iyi bir puan almıştınız LGS matematik yapamıyorum zaten en mesajları okursanız dedikler mi anlarsınız bana yardımcı olur musunuz tavsiyeniz var mı?

Hocam bende bu sene gireceğim sınava.

Hocam zaten Ankara yayıncılık çözüyorum paragraf her gün 20 soru yapıyorum şimdi toplam 40 sorudan başladım eskiden konu tekrar konu anlatım izlerdim testi az yapardım şimdi günden güne artırıp soru sayısını artıracağım umarım hazirana kadar iyice anlarım LGS'den 430-440 aralığı yapabilir miyim ama ben inanıyorum kendime inşallah yaparım.

@YüzbaşıJohnPrice

Yaparsın. LGS'yi bu kadar büyütme gözünde. Lise daha zor, lisede LGS'den çalıştığından daha çok çalışmak lazım ve daha çok yoruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı