LGS nasıldı?

Ben 3 sene önce TEOG sınavına girmiştim ama yine de yorum yapmak istedim.

Sınav sorularını biraz inceledim. Bizim girdiğimiz seneye göre bir miktar zor olmuş gerçekten. Ben pek az bir çalışmayla TEOG sınavından 452 puanlık bir başarı elde etmiştim. Sizin girdiğiniz LGS sınavında matematik soruları biraz mantık ve okuyup anlamaya yönelik olmuş. Şu an bakınca ilk bakışta çözebiliyorum ama empati kurup bakınca gerçekten biraz zorlayıcı olmuş. Umarım sınavınız iyi geçmiştir ve hedeflerinize ulaşırsınız.

İyi bir lise bizim burada iyi öğretmenlerden ziyade iyi öğrenci çevresi demek. Yani piyasadaki iyi öğretmenler ya özel okullarda ya da başarısı düşük devlet okullarında var. İyi bir liseye gitmenin bana kazandırdığı şey uslu çocuklarla arkadaş olmaktı şimdi sapığı uyuşturucu bağımlısı her türden insan olacak gittiğim okulda baş edeceğim artık :(
Geçmiş olsun yapacak bir şey yok.

Ben Düzce ilinde yaşıyorum. Bizde de kendi yaşadığı yere fen lisesi kazanamayan gelicek abimlerin zamanı gibi.

Ben 3 sene önce TEOG sınavına girmiştim ama yine de yorum yapmak istedim.

Sınav sorularını biraz inceledim. Bizim girdiğimiz seneye göre bir miktar zor olmuş gerçekten. Ben pek az bir çalışmayla TEOG sınavından 452 puanlık bir başarı elde etmiştim. Sizin girdiğiniz LGS sınavında matematik soruları biraz mantık ve okuyup anlamaya yönelik olmuş. Şu an bakınca ilk bakışta çözebiliyorum ama empati kurup bakınca gerçekten biraz zorlayıcı olmuş. Umarım sınavınız iyi geçmiştir ve hedeflerinize ulaşırsınız.
Gerçekten zordu bir de stres eklenince bana 3 kat daha zor oldu. Tabi bende de hata var daha fazla örnek çözmeliydim matematikten.

Geçen sene teoga giren biri olarak izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
1-)Soru sayısı gerçekten az. Bu kadar az soru ile doğru bir eleme sistemi oluşması mümkün değil.
2-)Birçok kişi sayısal zor sözel kolaydı demiş. Olması gereken de buydu, bizi sözelden (din)zorladılar ve matematikten 40 alıp edebiyat, coğrafyadan 90 üzeri alan birçok arkadaşım var. Bu da teogun seçici bir sınav olmadığını ortaya koyar.

Kalorili sorudan bahsediliyor, şıkları denemen yeterliydi. Bide itiraz işlemi biraz acele yapılması lazım hatta bitmiş bile olabilir.
Son olarak toplam 3 boş, 4 yanlışla bitirdik sınavı.Umarım herkes istediği liseye gider.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı