LGS netlerim nasıl?

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Cidden artık bunaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum LGS var kalmis 30 gün o kadar paragraf çözüyorum yapamadığımı tekrardan doğrusunu öğreniyorum yine netlerim iyi yerlere gelmiyor 2 3 gündür deneme çözmedim muba branş 2.denemesi çözdüm 15D yakın bir D geldi.
İnkılabı genelde fulluyorum. Din ise zekat oranları bilsem eksiğim kalmayacak onu da en kötü 8D 2y yapacağım İngilizce ise kelime dağarcığım iyi değil. Kelimeyi ezberleyemiyorum. Fen ise konuları baştan sona yaptım yine de yanlışlarım çıkıyor. Matematik 3 4 tane anca yapabiliyorum. Ve şunu da duymuştum LGS dershane denemelerinden daha kolay olacak ve daha fazla puan verecek diye 2020 LGS denemeyi de çözdüm netlerim:
  • Türkçe: 15D 5y.
  • İnkılap: 10D.
  • Din: 7D 3y.
  • İngilizce: 5D 5y.
  • Fen: 14D 6y.
  • Matematik: 5D 2y.
Cidden 30 günlük döneme girdim ne yapmalıyım? Öğlenleri 12'den 18'e kadar kütüphanedeyim soru çözüp hocalara götürüyorum. Bir yere giderken falanda müzik dinliyorum. Bazen cok bunalıyorum, sıkılıyorum dls 2023 oynuyorum. Ne yapmalıyım? Ek olarak: "yeni nesil mat çalış", "ara dersleri Full'e ana derslerden 2 çıkar" gibi şeyler deyip geçmeyin düzgünce neden ne kadar cozmeliyim boş vaktimde ne yapmalıyım falan.
İstediğim okul: Link. Ve dediklerinizi yapmaya koyulucam ve tüm sosyal medya gibi şeyleri sileceğim 30 gün belki arada müzik dinlerim.

Matematiği konu tekrarıyla falan düzeltemezsin. Soru çözmen gerek, sadece deneme al kendine. Hem branş, hem genel. Bu saatten sonra soru bankası çözmenin mânâsı yok, matematiğe ağırlık versen yeter, diğerleri kolay. Fen ve Türkçe netin gideceğin yer için yetiyor zaten.

Matematiği konu tekrarıyla falan düzeltemezsin. Soru çözmen gerek, sadece deneme al kendine. Hem branş, hem genel. Bu saatten sonra soru bankası çözmenin mânâsı yok, matematiğe ağırlık versen yeter, diğerleri kolay. Fen ve Türkçe netin gideceğin yer için yetiyor zaten.

Kankam, dediğini anladım tamam da şimdi salsam onları ya LGS'de Türkçe seçici olursa Mahmut Özer türkçeci zaten. Aklımda şey var bir de newton yayınları yeni nesil kolay kitap aldım bir de teog tarzı kitap alıp teog tarzından başlayıp ona geçmek.

Cidden artık bunaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum LGS var kalmis 30 gün o kadar paragraf çözüyorum yapamadığımı tekrardan doğrusunu öğreniyorum yine netlerim iyi yerlere gelmiyor 2 3 gündür deneme çözmedim muba branş 2.denemesi çözdüm 15D yakın bir D geldi.
İnkılabı genelde fulluyorum. Din ise zekat oranları bilsem eksiğim kalmayacak onu da en kötü 8D 2y yapacağım İngilizce ise kelime dağarcığım iyi değil. Kelimeyi ezberleyemiyorum. Fen ise konuları baştan sona yaptım yine de yanlışlarım çıkıyor. Matematik 3 4 tane anca yapabiliyorum. Ve şunu da duymuştum LGS dershane denemelerinden daha kolay olacak ve daha fazla puan verecek diye 2020 LGS denemeyi de çözdüm netlerim:
  • Türkçe: 15D 5y.
  • İnkılap: 10D.
  • Din: 7D 3y.
  • İngilizce: 5D 5y.
  • Fen: 14D 6y.
  • Matematik: 5D 2y.
Cidden 30 günlük döneme girdim ne yapmalıyım? Öğlenleri 12'den 18'e kadar kütüphanedeyim soru çözüp hocalara götürüyorum. Bir yere giderken falanda müzik dinliyorum. Bazen cok bunalıyorum, sıkılıyorum dls 2023 oynuyorum. Ne yapmalıyım? Ek olarak: "yeni nesil mat çalış", "ara dersleri Full'e ana derslerden 2 çıkar" gibi şeyler deyip geçmeyin düzgünce neden ne kadar cozmeliyim boş vaktimde ne yapmalıyım falan.
İstediğim okul: Link. Ve dediklerinizi yapmaya koyulucam ve tüm sosyal medya gibi şeyleri sileceğim 30 gün belki arada müzik dinlerim.
İngilizce’de kesinlikle kelime çalışmalısınız. Din’de ise kendiniz söylemişsiniz ne yapmanız gerektiğini. Matematik için de eğer temelin yoksa bu saatten sonra işin çok zor. Temel var ise, bol bol yeni nesil soru çözmekten başka yapabileceğiniz bir şey kalmıyor. Ne kadar çözerseniz o kadar soru tipi görürsünüz, soru çözdükçe de daha kısa sürede doğru cevaba ulaşabilirsiniz. Kendimden örnek verirsem başlarda bir yeni nesil sorusunu 4 Dk civarında yapıyordum, deneme netlerim matematikte 13 civarıydı, şuan yeni nesil soruları 2 DK’ye yapıyorum genelde ve 16-20 yapıyorum matematikte de. Yani dediğim gibi bol bol çözmekten başka çare yok matematikte.

Türkçe'de neyden yanlış yapıyorsunuz? Paragraf ise paragraf çözmek zorundasınız ancak Dil Bilgisi ise konuya çalışıp kolaydan zora sorular çözün.

Dinde zekat ve sadaka konusunda sorunun varsa MEB kitabındaki tabloyu ezberle.

İngilizce kelime ezberi.

Fende konu tekrarı + soru çözümü.

Matematikte soru çözümü yapmalısın. Bunları yapacaksan fazla birşey beklememeni öneririm. Şu an çalışmak için tam zamanı. Bol şanslar.

İngilizce ve fen netlerini ezber ve konu tekrarlarıyla biraz daha arttırmalısın. Son olarak matematik için ise bol bol soru çözümü yapman gerekli.

Hocam İngilizce, inkılap ve din dersleri sizin için cepte puan olmalı. Bunlara biraz önem vermeye çalışın. Bildiğim kadarıyla da 1. dönem konularından çıkacak (Hepsi), eksikleriniz varsa türkçe ve fende onları tamamlayın. Günde 1-2 deneme çözün ve yanlış yaptığınız konulardan 1 2 test çözün ayrı soru bankalarından. Matematik için1. dönem konularını içeren bir test kitabı alabilirsiniz kolaydan zora doğru ilerleyen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı