LGS netlerim nasıl?

Peki boş zamanlarımda ne yapmalıyım? Ve netim bir denemede düşük alınca aşırı moralim bozuluyor odaklanamıyorum bir daha soru çözmeye falan.

Boş zamanın oluyorsa el sanatları ile uğraşabilirsin. Resim çizmek olur origami yapmak olur... Düşük netler de moralinizi bozmasınbsebebi yorgunluk. Gece geç saatlere kadar oturmayın. En geç 11'de uyku halinde olun. Yatı demiyorum, uyumuş olun. Kafanızı sürekli derse vermeyin, günde en az 2-3 saat dinlenmeye çalışın. Dinlenme esnasında müzik hariç istediğinizi yapın ama kesinlikle ders bakmayın.

Hocam öncelikle gittiğiniz dershanedeki öğretmenlerinizle ve rehberlik öğretmeninizle bu analizi ve 30 günlük yapacaklarınızı planlamanız daha doğru olur. Onlar derslerdeki gelişiminizi ve eksik konularınızı daha iyi biliyordur. Ancak bence 30 günde feni fullemelisiniz. Matematik ile aynı katsayı. Matematikte ise yapamadığınız birkaç konuya odaklanmanız gerektiğini düşünüyorum. En azından yapamadığınız birkaç konuda bu kısıtlı zamanda Full çıkarabilecek kadar gelişirseniz iyi olur. Bir sürü konu var ve 30 günde zaten hepsini tamamlamanız çok zor. Türkçe ise paragraf değilse eksik konunuzun eksiğini kapatmaya çalışmalısınız.

Reis fende eksiğim yok. Tamamladım şükür. 14 15 yapıyorum o 5 tanesini de paragraf gibi anlam soruları götürüyor. Türkçe ise dediğim gibi o konularda sorunum var inkılap dönem boyunca çok ilgilendim hocamın sayesinde Full yapabiliyorum İngilizce kelime ezberlesem yapacağım. Matematik ise yapamadığım soruyu cozduruyorum bir daha o soru çıkmıyor başka tip geliyor aklımda dediğim gibi bir şey var teog tarzı kitap alıp bende olan yeni nesilleri çözmek zaten aklımda 3 4 tane konu var az cok yapabiliyorum.
- Olasılık
- Üslu ifadeler
- Bilimsel gösterim.
- Karekok (tekrardan çalışıyorum eksiğim var)
- Veri analizi (tekrardan çalışıyorum)
Bunlardan asagi yukarı 10 soru gelir.

Fiilimsi, Deyimler, 2 metnin ortak türü, birde noktalı yerlere hangisi getirebilir gibi sorular.
Fiilimsi için bu kodlamaları ezberleyin, deyimler açıp okuyun boş zamanınızda zevkli olabiliyor. Noktalı yerlere ise soru çözümü. Metnin ortak yönü ise okuma. Bunu deyimleri ve atasözlerini okurken birbirine benzer anlamlı olanları çıkarmaya çalışarak basit bir egzersiz olarak ve yanına soru çözerek geliştirirsiniz. Bu son bir ayda zor biliyorum ama sizden dişinizi sıkıp oyun oynamamanızı isteyeceğim. Yani arada bakın ama her gün değil haftada maksimum 5 saat. Çünkü son 30 gün ve değişim istiyorsanız bazılarından feragat edeceksiniz demektir ama iyi bir sonuç alınca yazın dibine kadar vurun isterseniz.

Yanı hocam matematikten her denemede işlem yoğunluğu olmayan, konuyu yüzeysel bilenin yapabileceği 10 soru çıkıyor. Onları yapsanız yeter. Biraz konu tekrarıyla 10 net yaparsınız.

Matematik ve fene çalışmalısın heleki matematiğe çok çalışmalısın bu sene matematik zor olacak ben geçen sene girdim sözel zordu bir sene sözel bir sene sayısal zor oluyor bu sene sayısal zor olacak.

Bence kesinlik bildirme belki olmayabilir eski çıkmış sorulara baktığımda bazıları öyle değildi ama zaten MEB değişti ya özer nasıl yapar bilemiyorum. Çocukları matematikten korkmasın demisti.

Cidden artık bunaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum LGS var kalmis 30 gün o kadar paragraf çözüyorum yapamadığımı tekrardan doğrusunu öğreniyorum yine netlerim iyi yerlere gelmiyor 2 3 gündür deneme çözmedim muba branş 2.denemesi çözdüm 15D yakın bir D geldi.
İnkılabı genelde fulluyorum. Din ise zekat oranları bilsem eksiğim kalmayacak onu da en kötü 8D 2y yapacağım İngilizce ise kelime dağarcığım iyi değil. Kelimeyi ezberleyemiyorum. Fen ise konuları baştan sona yaptım yine de yanlışlarım çıkıyor. Matematik 3 4 tane anca yapabiliyorum. Ve şunu da duymuştum LGS dershane denemelerinden daha kolay olacak ve daha fazla puan verecek diye 2020 LGS denemeyi de çözdüm netlerim:
  • Türkçe: 15D 5y.
  • İnkılap: 10D.
  • Din: 7D 3y.
  • İngilizce: 5D 5y.
  • Fen: 14D 6y.
  • Matematik: 5D 2y.
Cidden 30 günlük döneme girdim ne yapmalıyım? Öğlenleri 12'den 18'e kadar kütüphanedeyim soru çözüp hocalara götürüyorum. Bir yere giderken falanda müzik dinliyorum. Bazen cok bunalıyorum, sıkılıyorum dls 2023 oynuyorum. Ne yapmalıyım? Ek olarak: "yeni nesil mat çalış", "ara dersleri Full'e ana derslerden 2 çıkar" gibi şeyler deyip geçmeyin düzgünce neden ne kadar cozmeliyim boş vaktimde ne yapmalıyım falan.
İstediğim okul: Link. Ve dediklerinizi yapmaya koyulucam ve tüm sosyal medya gibi şeyleri sileceğim 30 gün belki arada müzik dinlerim.
Yeterli, iyi.

Hocam matematiği Türkiye geneli yapamasa da size şunu söyleyeyim bu LGS sınavı ve en kötü matematikten 10-12 net üzeri çıkarmalısınız. Türkçe de yanlışlarınızı azaltmaya bakın. İngilizce yapmıyorsanız sadece emin olduğunuzu işaretleyin gerisini boş bırakın. Fen bilimleri de 17-18 civarı olursa güzel olur. Biliyorum bunlar fazla gibi geliyor, bu kadar sürede bunu nasıl yapayım diye ama ben de sadece 1. Dönem konularından sınava girmiş birisi olarak şunu diyebilirim. Kütüphanelerde zaman geçirmek tamam bu aralar moda eğer evde sakin, sessiz bir ortam yoksa bu kabul edilebilir ama evde olmak her zaman daha iyidir. Bir de bu okulun yüzdeliği zaten düşük şu kadar yapsam yeter demeyin. Sonuna kadar gidin. Daha iyisini yapabilirsiniz. Son 30 günde bile çok büyük değişiklikler olabilir. Matematik için eksik olduğunuz konuları genel olarak bir geçin kısaca ve soru çözün durmadan bunun başka yolu yok. Türkçe için paragraf ise paragraf okuyun, soru çözme yöntemlerine bakın. Mantık- muhakeme ise bu soruları çözün. Dil bilgisi ise tekrar yapıp kısaca soru çözün. Fen için de aynı tekrar yapıp soru çözün. Bu sistem sizin zeki falan olmanızı değil soru çözmenize bakıyor. Bir de benim girdiğim sene mantık-muhakeme, paragraf üzerine aşırı bir ağırlık vardı Türkçe'de bu sene de aynı olur gibime geliyor. Matematik ise parçalama, katlama vb soruları çok severler buna biraz da olsa dikkat edin. Geri kalanında ise matematikte soru size ne diyorsa onu yapın kesir vermiş ve toplama mı var arasında toplayın. Çünkü soruyu takip edince soruyu çözersiniz. Problem ise tablo yapıp ayırın size ne vermiş ne istiyor gibi. Fen için ise soru çözmek buradaki en önemli faktör yine. Netlerim düşük zaten yapamam diye düşünüp umudunuzu kaybetmeyin, bu sınavda; denemelerde çok iyi yapıp gerçeğinde batıran ya da tam tersi olan bir sürü örnek var. Onun için heyecan, panik yapmayın ve son olarak başarılar dilerim.
Evde disiplinli olamıyorum. Orda en kötü durmadan 2 saat yapabiliyorum. Ve yapamadığım soruyu direk götürüyorum.

Değil be kankam.

350 civarı yapıyor maksimum. 350'e düzgün anadolu bir lise yok İstanbul'da.

Dürüst olmak gerekirse iyi değil hocam. Bu netlerle sınavla alan bir yere girmeniz çok zor. İngilizce gibi kolay derslerden bile 3 4 net yapıyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı