LGS netlerim nasıl?

Türkçe'de neyden yanlış yapıyorsunuz? Paragraf ise paragraf çözmek zorundasınız ancak Dil Bilgisi ise konuya çalışıp kolaydan zora sorular çözün.

Dinde zekat ve sadaka konusunda sorunun varsa MEB kitabındaki tabloyu ezberle.

İngilizce kelime ezberi.

Fende konu tekrarı + soru çözümü.

Matematikte soru çözümü yapmalısın. Bunları yapacaksan fazla birşey beklememeni öneririm. Şu an çalışmak için tam zamanı. Bol şanslar.
Fiilimsi, Deyimler, 2 metnin ortak türü, birde noktalı yerlere hangisi getirebilir gibi sorular.

Diğer derslerin üzerine yogunlasin çünkü bu matematik 1 ayda düzeltilmez, ama matematiğide biraz arttır 12-13 net yap bunun için kitap oku çünkü yeni nesil gelecek okuduğunu anlaman gerekiyor diğer dersleri iyi yaparsan 420 aşağı almazsın.

Fiilimsi, Deyimler, 2 metnin ortak türü, birde noktalı yerlere hangisi getirebilir gibi sorular.
Fiilimsiyi birkaç tekrarla halledersin, ekleri ezberledin mi çok kolay zaten. Deyim için de mantık yürütünce anlaşılıyor. 2 metnin ortak türü, paragraf sorusu zaten. Noktalama işaretleri de çok kolay, internetten 20-25 dk araştıran, birkaç tane de pekiştirsen halledersin.

TL; dr: Müzik dinlemeyi bırak.
Müzik dinlemek yapabileceğiniz en büyük hata olacaktır. 10. sınıfta bir üniversitenin profesöründen şans eseri duymuştum. Üniversite hastanesine muayeneye gitmiştim ve şans eseri bir profesör ile karşılaştım, kadın kulaklık takan herkesi işaret edip "en büyük hata bu, müzik dinlemek kadar kafanızı boş dolduran ve öğrenmenizi yavaşlatan bir şey yok" diye tüm öğrencilere kızıyordu. Başta bu bunak yine ne saçmalıyor demiştim ancak birkaç ay sonra kafama yattı ve o günden beri müzik dinlemiyorum önemli bir sınavım vs varsa. Gerçekten işe yarıyor.
Ayrıca son 30 gün olmasa biraz oyun falan da oyna, kendine vakit ayır derdim de son günleri dolu geçirmek daha iyi olabilir. Yine de kendini yıpratma, sınavdan 1 hafta önce çalışmayı tamamen bırak ve biraz kafanı dinlendir.

Cidden artık bunaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum LGS var kalmis 30 gün o kadar paragraf çözüyorum yapamadığımı tekrardan doğrusunu öğreniyorum yine netlerim iyi yerlere gelmiyor 2 3 gündür deneme çözmedim muba branş 2.denemesi çözdüm 15D yakın bir D geldi.
İnkılabı genelde fulluyorum. Din ise zekat oranları bilsem eksiğim kalmayacak onu da en kötü 8D 2y yapacağım İngilizce ise kelime dağarcığım iyi değil. Kelimeyi ezberleyemiyorum. Fen ise konuları baştan sona yaptım yine de yanlışlarım çıkıyor. Matematik 3 4 tane anca yapabiliyorum. Ve şunu da duymuştum LGS dershane denemelerinden daha kolay olacak ve daha fazla puan verecek diye 2020 LGS denemeyi de çözdüm netlerim:
  • Türkçe: 15D 5y.
  • İnkılap: 10D.
  • Din: 7D 3y.
  • İngilizce: 5D 5y.
  • Fen: 14D 6y.
  • Matematik: 5D 2y.
Cidden 30 günlük döneme girdim ne yapmalıyım? Öğlenleri 12'den 18'e kadar kütüphanedeyim soru çözüp hocalara götürüyorum. Bir yere giderken falanda müzik dinliyorum. Bazen cok bunalıyorum, sıkılıyorum dls 2023 oynuyorum. Ne yapmalıyım? Ek olarak: "yeni nesil mat çalış", "ara dersleri Full'e ana derslerden 2 çıkar" gibi şeyler deyip geçmeyin düzgünce neden ne kadar cozmeliyim boş vaktimde ne yapmalıyım falan.
İstediğim okul: Link. Ve dediklerinizi yapmaya koyulucam ve tüm sosyal medya gibi şeyleri sileceğim 30 gün belki arada müzik dinlerim.

Hocam öncelikle gittiğiniz dershanedeki öğretmenlerinizle ve rehberlik öğretmeninizle bu analizi ve 30 günlük yapacaklarınızı planlamanız daha doğru olur. Onlar derslerdeki gelişiminizi ve eksik konularınızı daha iyi biliyordur. Ancak bence 30 günde feni fullemelisiniz. Matematik ile aynı katsayı. Matematikte ise yapamadığınız birkaç konuya odaklanmanız gerektiğini düşünüyorum. En azından yapamadığınız birkaç konuda bu kısıtlı zamanda Full çıkarabilecek kadar gelişirseniz iyi olur. Bir sürü konu var ve 30 günde zaten hepsini tamamlamanız çok zor. Türkçe ise paragraf değilse eksik konunuzun eksiğini kapatmaya çalışmalısınız. Normalde denemeye odaklanmanız lazım ki deneme çözün, ancak anlaşılıyor ki eksik olduğunuz konular var. Yüzeysel de olsa bu konulardaki açığınızı kapatmanız lazım. Konu çalışmak son 30 günde aslında çok da mantıklı değil.

Cidden artık bunaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum LGS var kalmis 30 gün o kadar paragraf çözüyorum yapamadığımı tekrardan doğrusunu öğreniyorum yine netlerim iyi yerlere gelmiyor 2 3 gündür deneme çözmedim muba branş 2.denemesi çözdüm 15D yakın bir D geldi.
İnkılabı genelde fulluyorum. Din ise zekat oranları bilsem eksiğim kalmayacak onu da en kötü 8D 2y yapacağım İngilizce ise kelime dağarcığım iyi değil. Kelimeyi ezberleyemiyorum. Fen ise konuları baştan sona yaptım yine de yanlışlarım çıkıyor. Matematik 3 4 tane anca yapabiliyorum. Ve şunu da duymuştum LGS dershane denemelerinden daha kolay olacak ve daha fazla puan verecek diye 2020 LGS denemeyi de çözdüm netlerim:
Cidden 30 günlük döneme girdim ne yapmalıyım? Öğlenleri 12'den 18'e kadar kütüphanedeyim soru çözüp hocalara götürüyorum. Bir yere giderken falanda müzik dinliyorum. Bazen cok bunalıyorum, sıkılıyorum dls 2023 oynuyorum. Ne yapmalıyım? Ek olarak: "yeni nesil mat çalış", "ara dersleri Full'e ana derslerden 2 çıkar" gibi şeyler deyip geçmeyin düzgünce neden ne kadar cozmeliyim boş vaktimde ne yapmalıyım falan.
İstediğim okul: Link. Ve dediklerinizi yapmaya koyulucam ve tüm sosyal medya gibi şeyleri sileceğim 30 gün belki arada müzik dinlerim.
Hocam matematiği Türkiye geneli yapamasa da size şunu söyleyeyim bu LGS sınavı ve en kötü matematikten 10-12 net üzeri çıkarmalısınız. Türkçe de yanlışlarınızı azaltmaya bakın. İngilizce yapmıyorsanız sadece emin olduğunuzu işaretleyin gerisini boş bırakın. Fen bilimleri de 17-18 civarı olursa güzel olur. Biliyorum bunlar fazla gibi geliyor, bu kadar sürede bunu nasıl yapayım diye ama ben de sadece 1. Dönem konularından sınava girmiş birisi olarak şunu diyebilirim. Kütüphanelerde zaman geçirmek tamam bu aralar moda eğer evde sakin, sessiz bir ortam yoksa bu kabul edilebilir ama evde olmak her zaman daha iyidir. Bir de bu okulun yüzdeliği zaten düşük şu kadar yapsam yeter demeyin. Sonuna kadar gidin. Daha iyisini yapabilirsiniz. Son 30 günde bile çok büyük değişiklikler olabilir. Matematik için eksik olduğunuz konuları genel olarak bir geçin kısaca ve soru çözün durmadan bunun başka yolu yok. Türkçe için paragraf ise paragraf okuyun, soru çözme yöntemlerine bakın. Mantık- muhakeme ise bu soruları çözün. Dil bilgisi ise tekrar yapıp kısaca soru çözün. Fen için de aynı tekrar yapıp soru çözün. Bu sistem sizin zeki falan olmanızı değil soru çözmenize bakıyor. Bir de benim girdiğim sene mantık-muhakeme, paragraf üzerine aşırı bir ağırlık vardı Türkçe'de bu sene de aynı olur gibime geliyor. Matematik ise parçalama, katlama vb soruları çok severler buna biraz da olsa dikkat edin. Geri kalanında ise matematikte soru size ne diyorsa onu yapın kesir vermiş ve toplama mı var arasında toplayın. Çünkü soruyu takip edince soruyu çözersiniz. Problem ise tablo yapıp ayırın size ne vermiş ne istiyor gibi. Fen için ise soru çözmek buradaki en önemli faktör yine. Netlerim düşük zaten yapamam diye düşünüp umudunuzu kaybetmeyin, bu sınavda; denemelerde çok iyi yapıp gerçeğinde batıran ya da tam tersi olan bir sürü örnek var. Onun için heyecan, panik yapmayın ve son olarak başarılar dilerim.

Peki boş zamanlarımda ne yapmalıyım? Ve netim bir denemede düşük alınca aşırı moralim bozuluyor odaklanamıyorum bir daha soru çözmeye falan.

Boş zamanlarını kafa dağıtmaya kullan dls 23 oynuyorum dedin onu oynarsın müzik dinlersin filan ama fazla oynama fazla oynarsan çok düzelmez netler günde en fazla 1 saat oynayacaksin zaten LGS'den sonra fazla zamanın oluyor.

Matematik ve fene çalışmalısın heleki matematiğe çok çalışmalısın bu sene matematik zor olacak ben geçen sene girdim sözel zordu bir sene sözel bir sene sayısal zor oluyor bu sene sayısal zor olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı