LGS sonrası hayatın kötüye gitmesi

efe2239

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle çok uzun bir yazı yazdım. Okuyan herkese teşekkür ederim. Hiç değilse ben bunları anlattım ve birkaç kişi beni dinlemiş gibi oldu. İyi hissettirdi, tekrardan teşekkürler.

Merhaba dostlar, 14 yaşındayım. Şu anda bunları yazmak bile zor geliyor bana çünkü henüz duygularımı nasıl tarif edeceğim hakkında bir fikrim yok. Konu lise. Ben hep başarılı bir öğrenciydim ta ki 8.sınıfa kadar yani geçen sene. Çok hatalar yaptım zaten ergenlik dönemi olduğu için akıl 5 karış havada. İlk hatam kendimi asosyal ve ders bağımlısı olarak görmemdi. Diğer serseri işte böyle sınıfın öne çıkan çocukları hep kızların ilgisini çekerdi. Ortamlarda olurlardı arkadaşları olurdu. Bu tuzağa düştüm. Ders dinlemeyi bıraktım, kötü ortamlarda bulundum yani tam anlamıyla değiştim. Serseri çocuk olma yolunda ilerlerken sonra yaptığımın yanlış olduğunu anladım ama iş işten geçmişti. Ortamları biliyorsunuzdur, sigara alkol ve kafa yapan maddeler. Allahıma şükür ki maddelere düşmedim. Alkol de kullanmadım. Ama sigara içmeye başlamıştım. Sebebi sigaranın beni olgun büyük göstereceğini ve havalı olduğunu sanmamdı. Yaklaşık 5 ay bu tür ortamlarda bulundum sonra çıktım. Pişman oldum ders çalışmaya başlamak istedim ama iş işten geçmişti. LGS sınavına 2 hafta kalmıştı. O 2 haftada da çalışmadım. Sınav bitti sonuçlar geldi. 277 puan almışım. Bu gayet düşük bir puan. Neyse işte OBP'mde 89 civarıydı tercihlerde 1. sıraya zaten gelmez diye gazi meslek lisesi yazdık, geldi. Ama bugün okula gittiğimde istediğim bölümü okumak için puanımın yetmediğini söylediler, puanım yettiği bölümler ise metal ve plastik gibi saçma şeyler. Neredeyse bana geri zekalı muamelesi yaptılar. Sonra 3. sıraya yazdığım sağlık meslek lisesine gittik. Oranında kontenjanı dolmuş. Oraya da giremedim. Şimdi hem istemediğim bir bölümü okumak zorundayım. Asla mutlu olamayacağım. Ailemin benden beklentisi yüksekti. Yüzlerini kara çıkardım. Şu an çok kötüyüm çünkü boşa harcadığım 5 ayda hayatım bitti. Neler diyeceğimi gercekten biilmiyorum. İnternetten hep okudum şu anki yaşadığım durumlar ergenlikle ilgiliymiş. Ama ergenliğinde verdiği o duygu değişimleri ve son yaşadığım olaylarında etkisiyle artık yaşamak istemiyorum. Ama hiçbir şeyde yapamıyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, iyi değilim. Sadece içimi dökmek istediğim ve çok az da olsa bu beni rahatlattı okuduysanız teşekkür ederim.

Öncelikle keşke bu işlerin havalı olduğunu düşünmeden derslerine devam etseydin. Alkol ve Özellikle maddeye düşmemen çok iyi olmuş ama sigaraya düşmen sıkıntı. Neyse en azından Hatanın farkına varmışsın da bu farkındalığa gelmen de geç sürmüş.
Maalesef yapabileceğin bir şey yok evet. Fakat gidebileceğin hiç mi başka lise yok? Obp gayet ortalama bir puan. OBP ile alan liseler olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Umarım sigarayı da bırakır, hayatını düzene sokarsın ve bu hatandan da bir ders çıkarmışsındır. Kötü şeylere özenmek böyle hayal ve mental yıkabiliyormuş.

Öncelikle keşke bu işlerin havalı olduğunu düşünmeden derslerine devam etseydin. Alkol ve Özellikle maddeye düşmemen çok iyi olmuş ama sigaraya düşmen sıkıntı. Neyse en azından Hatanın farkına varmışsın da bu farkındalığa gelmen de geç sürmüş.
Maalesef yapabileceğin bir şey yok evet. Fakat gidebileceğin hiç mi başka lise yok? Obp gayet ortalama bir puan. OBP ile alan liseler olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Umarım sigarayı da bırakır, hayatını düzene sokarsın ve bu hatandan da bir ders çıkarmışsındır. Kötü şeylere özenmek böyle hayal ve mental yıkabiliyormuş.
Artık iş işten geçti yapabilecek hiç bir şeyim yok. Keşke demekten başka bişey diyemiyorum. Sigara konusuna gelince allaha şükür bıraktım.

Artık iş işten geçti yapabilecek hiç bir şeyim yok. Keşke demekten başka bişey diyemiyorum. Sigara konusuna gelince allaha şükür bıraktım.
Çok güzel umarım bir daha başlamazsanız. Neyse hocam bir kapı kapanır 10 tane kapı açılır. Belki de gideceğiniz lise de güzel insanlara denk geleceksinizdir. Fakat tabii ki Lise de zorbalamasınlar diye Kötü insanların yanına doluşma hiç.

Eğer meslek lisenin bölümünde okumak istemiyorsan üniversite okumayı düşünebilirsin ayrıca okumak istiyorsan okuldan çok senin çalışmanın önemi var. Yani fen lisesinde bile okusan iş sende bittiğinden dolayı mesleki olarak daha hiçbirşeyin belli olmadığını söyleyebilirim.

Meslek lisesi dediğin gibi puanı düşükse gerçekten kötü bir ortamı olacaktır. Burada kimseye özenmezsen ve kendi halinde ufak bir grupla takılırsan o zaman çok fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Lisedeyken okulumun ortamı iyi değildi fakat bunu yaparak bir şekilde sıyrıldım.

Son olarak sigarayı derhal bırak.
Sigara yüzünden ölen yakınlarım oldu.
Eğer bırakmazsan gelecekte hayatın çok daha kötü olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı