Kuşağımızın gittikçe kötüye gitmesi

Ailelerin ilgisizliği yüzünden çocuklar küçük yaşta sosyal medyaya girdiler. Bu aşamada üzüm üzüme baka baka karardı diyebiliriz. Sonrasında Dünya'daki gençlerin rahat ve sıkıntısız yaşamına özenip karma bir kültürle asimile oldular. Havalı gördükleri her şeyi taklit ettiler. Taklit etmeye başladıktan sonra sorgulamayı ve düşünmeyi bıraktılar. İşin kötü tarafı Ortadoğu çöplüğündeyiz.

Hatta siz böyle söyleyince aklıma bu tipleri bilir misiniz bilmem fakat şey geldi; ''Tyler Durden, Patrick Bateman, Homelander vs. aynı ben ya. Hatta bugün üç tane benzer video gördüm. Hepsinin olayı da şu ''Yarın, bu hafta, bu ay vs. hangi karakterin kişiliği olacaksın diye text koymuşlar, seçenek olarak da yukarıda yazdığım filmlerdeki hayali olan sigma dedikleri karakterlerin fotoğrafını koymuşlar, yorumlarda ciddi ciddi kendilerine kişilik seçip taklit ediyorlar. Yani hadi bazıları iyi bir hayali karakter olsa da, bazıları psikopat katil. Neyini taklit ediyorlar, neden taklit ediyorlar anlamak gerek. Sosyal medyanın kölesi oldu bu kuşak. Maalesef ben bile hiç sevmememe rağmen kendimi alıkoyamıyorum. Resmen hipnotize ediyor.

Hatta siz böyle söyleyince aklıma bu tipleri bilir misiniz bilmem fakat şey geldi; ''Tyler Durden, Patrick Bateman, Homelander vs. aynı ben ya. Hatta bugün üç tane benzer video gördüm. Hepsinin olayı da şu ''Yarın, bu hafta, bu ay vs. hangi karakterin kişiliği olacaksın diye text koymuşlar, seçenek olarak da yukarıda yazdığım filmlerdeki hayali olan sigma dedikleri karakterlerin fotoğrafını koymuşlar, yorumlarda ciddi ciddi kendilerine kişilik seçip taklit ediyorlar. Yani hadi bazıları iyi bir hayali karakter olsa da, bazıları psikopat katil. Neyini taklit ediyorlar, neden taklit ediyorlar anlamak gerek. Sosyal medyanın kölesi oldu bu kuşak. Maalesef ben bile hiç sevmememe rağmen kendimi alıkoyamıyorum. Resmen hipnotize ediyor.
Küçük yaştaki her insan "Bak sen şuna benziyorsun" denildiğinde bile ona özenir. Kuşağın önemi yok, Ata Demirer'in bir anda Küçük Emrah'a dönmesi gibi. Günümüzde de bu karakterler bazı kesimlere hitap etsin diye özenle yazılıyor diye tahmin ediyorum.

Küçük yaştaki her insan "Bak sen şuna benziyorsun" denildiğinde bile ona özenir. Kuşağın önemi yok, Ata Demirer'in bir anda Küçük Emrah'a dönmesi gibi. Günümüzde de bu karakterler bazı kesimlere hitap etsin diye özenle yazılıyor diye tahmin ediyorum.

Olabilir hocam, hiç şaşırmamak gerek. LGBT'yi pazarlama için sevmiş gibi yapan markaları bile gerçekten seviyor, saygı duyuyor sanıyorlar, onların ürünlerinden alıyorlar. Sosyal medya yüzünden her şeye çok kolay manüpile ediliyoruz.

Olabilir hocam, hiç şaşırmamak gerek. LGBT'yi pazarlama için sevmiş gibi yapan markaları bile gerçekten seviyor, saygı duyuyor sanıyorlar, onların ürünlerinden alıyorlar. Sosyal medya yüzünden her şeye çok kolay manüpile ediliyoruz.
Markaların yalandan da olsa hoşgörülü davranmaları ve insanların bunu ödüllendirip ürünlerinden alması karşılıklı çıkar ilişkisi. Alan memnun satan memnun diyebiliriz. Gerçekten inanmaları üzücü ama.

Gerçekten merak ettim, önceki kuşakları nereden tanıdın da kötüye gittiğimizi anladın?

Tabii ki tanımadım. TRT arşiv videoları 1970 gibi zamanları izlemeni tavsiye ederim, ne kadar iyi ve medeni Türkçe konuştuklarına bakın mesela. Şu an böyle olmaması kanıtlar nitelikte. Konuda yazılanları okusanız görürdünüz zaten, eski zamanları tanıdım demedim. Ama size tek bir sorum var. Sizce iyiye mi gidiyoruz?

''Eski zamanları tabii ki bilmiyorum, duyduğum, öğrendiğim kadarıyla söylüyorum.''

Sonuna kadar haklı konuşmuşsunuz hocam. Sınıfımda, hatta okulumda o dediğiniz kriterlere göre saygılı sadece 1 çocuk var. Sessiz, aşırı çalışkan, TikTok ile işi yok, saçma saçma alışkanlıkları yok. Terbiyeli ve aşırı saygılı birisidir. Cidden takdir ederim onu hep. Sınıfta 1. oluyor. Hiç kıskanmam daha da iyi yerlere gelmesini isterim hep. Böyleleri en iyisini hak ediyor. Çünkü gerçekten çok azınlıklar.

Tabii ki tanımadım. TRT arşiv videoları 1970 gibi zamanları izlemeni tavsiye ederim, ne kadar iyi ve medeni Türkçe konuştuklarına bakın mesela. Şu an böyle olmaması kanıtlar nitelikte. Konuda yazılanları okusanız görürdünüz zaten, eski zamanları tanıdım demedim. Ama size tek bir sorum var. Sizce iyiye mi gidiyoruz?
TRT arşiv videoları hiçbir şeyi kanıtlamaz. Televizyondaki röportajlara bakarak böyle kanılara varacaksanız ben size günümüz kuşağında çekilmiş bir sürü düzgün diksiyonlu konuşmaya sahip video atabilirim.

Bu tip "yeni kuşak kötü eski kuşak iyi" diyerek günümüz kuşakları hakkında yakınan o kadar çok kişi görüyorum ki canımı sıkmaya başladı. Yahu bu millet eskiden çok mu iyiydi? Kurtuluş Savaşında savaşan gençleri örnek vermişsin; e bu İstiklal Mahkemelerinde vatana ihanetten asılanlar hangi millettendi? Çoğunluk savaştı tamam ama günümüzde de öyle, çoğunluk depremzedelere yardımcı olmaya çalışmıyor mu? Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye tarihinin en mide bulandırıcı suçları önceki kuşaklarda meydana gelmiş. O yüzden sordum; yani siz neye göre bu kuşağı diğer kuşaklardan daha kötü görüyorsunuz, sırf TRT arşiv videolarında eskiden daha düzgün diksiyonlu röportajlar yapıldığı için mi?

Yukarıda konu hakkında söylenen ne varsa aynısını Türk tarihindeki her dönem için sosyal medya yerine dönemin vaazlarını gazetelerini koyarak söyleyebiliriz.

Son düzenleme:
Kitle için bir şey diyemem ama tavsiye verebilirim. Ben oyun oynarken bile tanıdığım insanlarla giriyorum genelde. Daha az maruz kalmak için çevrenizi düzeltmeniz gerek ben biraz şanslıydım ortaokul dönemlerimde iyi anlaştığım arkadaşlar edinebildim. Lise bitecek hala aynı arkadaşlarla konuşuyorum.
Hocam yine de mesela 10 kişiden 8'i kötü oluyor sınıf ortamlarında. Onlarla okul paylaşmak zor olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı