LGS ve YKS hakkında sohbet

Bir öğrenci 4 sene boyunca insan gibi çalıştıktan sonra, 3 sene boyunca yatıp sadece son sene çalışan birisiyle aynı puanı alırsa ?
Sistem başta belli olacak. Şu an da pek farkı yok ki. Amaç sondaki sınavda düzgün başarı elde etmek. Okula gitme sebebi öğrenmesi gereken şeyleri bir anda değil, zamana yayarak öğrenmesini sağlamak.

Okul puanının etkilememesi mantıklı. Saçma hocalar ve saçma derslerden etkilenmenin önüne geçilmiş olur. Mühendislik okuyacak adamın başarısını edebiyat dersinin etkilemesi hiç de mantıklı değil.
Matematik için ne diyecekseniz derseniz matematik gerekmeyen kişilere temel olarak anlatılıyor. Dil ve anlatım dersi gibi. Hoş ya, onu da gittiler bi' güzel birleştirdiler.
 
Aksine, çok şanslısın. Üniversitede o konuları bilmen senin için çok avantajlı olacak :)
Tabii ki.
Sayısal öğrencisinin karşısına her sene limit, türev gelebiliyor.
Hatta Kimya üzerine bir bölüme gidersem Organik Kimya da çok işime yarayacak.
 
16 Temmuz'da veya sınav çıkışı durumu yazacağım hedefim.
Türkçe 16/4.
Fen Full.
Matematik 7/5.
Din 7/3.
İngilizce Full.
İnkılap tarihi 7 civarı
Genel puan olarak 370 civarı bekliyorum.
Hedefim: Şehit öğretmen necmeddin kuyucu Anadolu lisesi.
Başarılar rakiplerim.
 
Ben seneye gireceğim. Ama sanki 1 hafta sonra girecekmiş gibi bir korkum var. Yaşıtlarım 345 çözerken kendim karekök 0 çözüyorum. Hayırlısı olsun diyelim. Siz iyi lise kazanın da gerisi gelir.
Dipnot: YKS'ci tayfadanım. 2021 bekle beni.
 
İnşallah çalışan herkes istediği yerde olur ve bu riskli ortamı zararı olmadan atlatır. Umarım hazırlığını yapan, çalışan kimseler strese girmez.
 

Geri
Yukarı