LGS'den dolayı çok stres yapıyorum

Yaş belirtmediği için 7.Sınıfta olabilir 10 gün civarı kaldı o kadar az gün kaldığı için matematik çalışacağım diyorda. O kadar az bir günde matematik çalışılmaz.

Hocam LGS'ye gireceğine göre kaç yaşındadır sizce? Ve o kadar az bir günde matematik çalışılmaz ne demek? Daha 10 gün var ve gayet güzel bir zaman. 3-4 net artırılabilir.

Ben oyun bağımlısıydım ondan dolayı LGS'yi boşluyordum fakat son zamanlarda ne kadar önemli olduğunu anladım. Netlerim iyi şu an fenle Türkçe 16 net gibi din İngilizce inkilapta fazla önemli değil ama yine iyi fenim de 16-17 net matematiğim ise 4 net. Bu yüzden matematiğe deliler gibi çalışacağım ama LGS ortalama zorlukta olsa da çok korkuyorum, stres yapıyorum, düşündükçe hayatım bitti diyorum. Fakat lisede elimden geleni yapıp iyi üniversiteye gideceğim, oyun bağımlılığını bıraktım. Kötü liseye gitsem dahi okumaya kararlıyım ama LGS moralimi bozuyor ve uykum kaçıyor. Gece uyuyamıyorum falan ne yapmam lazım stresimi nasıl atabilirim?

Dostum öncelikle sakinliğini korumalısın. Netlerini arttırabilirsin az vaktin olsa da. Ben 2020 LGS'de sözeli neredeyse fulleyip fenden 16 net yapmıştım. Matematikten de 4 net yaparak %9 yüzdelik dilim yaptım. Hedefin bu ise rahat ol sıkıntıda değilsin. Benim denemelerde çok daha fazla yanlışım çıkıyordu. Bana kalırsa son günlerinde matematiğe odaklan ve net sayısını arttır. Bir lise 11 öğrencisi olarak LGS sadece seni bir noktaya kadar götürür. Asıl önemli olan YKS. LGS'yi illaki yaparsın rahat ol.

Ben oyun bağımlısıydım ondan dolayı LGS'yi boşluyordum fakat son zamanlarda ne kadar önemli olduğunu anladım. Netlerim iyi şu an fenle Türkçe 16 net gibi din İngilizce inkilapta fazla önemli değil ama yine iyi fenim de 16-17 net matematiğim ise 4 net. Bu yüzden matematiğe deliler gibi çalışacağım ama LGS ortalama zorlukta olsa da çok korkuyorum, stres yapıyorum, düşündükçe hayatım bitti diyorum. Fakat lisede elimden geleni yapıp iyi üniversiteye gideceğim, oyun bağımlılığını bıraktım. Kötü liseye gitsem dahi okumaya kararlıyım ama LGS moralimi bozuyor ve uykum kaçıyor. Gece uyuyamıyorum falan ne yapmam lazım stresimi nasıl atabilirim?
Kalına bakarsan

Hocam LGS'ye gireceğine göre kaç yaşındadır sizce? Ve o kadar az bir günde matematik çalışılmaz ne demek? Daha 10 gün var ve gayet güzel bir zaman. 3-4 net artırılabilir.
Ne kadar kararlı çalışacağına bağlı fakat yine de 10 günü matematiğe ayrılması saçma onun yerine genel denemeler çözmesi gerekiyor.

sence 7 olsa bu kadar stres olur mu? Yks değil bu
Nereden bileyim sizce , insandan insana değişiyor duygu düşünce durumları.

Zorunda kalmadığın sürece üniversite istiyorsan 400'den aşağıya alan meslek lisesine gitme lütfen.

350 den sonra ortamın çok da bir farkı kalmıyor.
Doğrudur ben 393 yapmıştım. Sınıfımda veya okulumda hiç sıkıntılı biriyle karşılaşmadım .Kavgalar yılda max 2 kere olur kavga edilenler de idare tarafından okuldan ya uzaklaştırılır ya da atılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı