AnOrdinaryMan31
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 7 5700u 16GB Ram 512GB Hafıza Radeon Graphics
- Meslek
- Mühendislik Öğrencisi
Teşekkürler. Bende lgsde matematik çözmediğim için derece yapamadım. Şuan 11in sonu anca başladım yksye Paragraf falan çözüyorum ama bölümüm sayısal ve temelim yeterli değil ne yapmamı önerirsin.Şuan 10. sınıfım YKS ve LGS yi aynı mantıkla çalışmanın işe yarayacağını düşünmüyorum. YKS'ye nasıl çalışılmalı ondan da pek emin değilim ama en azından LGS'ye nasıl çalıştığımı yazayım oradan kendine birşeyler katacarsan ne mutlu bana.
Belirli bir planım yoktu ne saat saat yani saat 7'de kalkış 7:30 8:30 arası paragraf gibi ne de her gün 40 matematik 20 fen 10 türkçe gibi bir planım. Bu da yoktu. Her gün 2-3 saate yakın kafama esen saatlerde çalışıyordum. Özellikle Matematikten zevk aldığım için ağırlıklı matematik çözmüştüm. Severek çözdüğüm için çokta verimli olduğunu söyleyebilirim. Kendim hiç deneme çözmedim, sadece dershanenin denemeleri. Eğer ki hakikaten YKS havasına girebilirsen denemeler çok işine yarar ama bende böyle birşey yoktu laylaylom kafasında soru çözen bir insanım genelde de soru çözerken şarkı söylerim ağzım hayatta kapanmaz. 40 dk ders 10 dk teneffüs kafasında da ders çalışmıyordum bazen 20 dk çalışıp 1 saat mola verdiğim oluyor, bazen 2 saat aralıksız çalıştığım. Bu biraz benim yapımla ilgili dershane son haftalarda 80 dk ders çalıştırıp 20dk mola verdiriyordu ve bu yapımdan dolayı bundan da nefret ediyordum. Dershaneye gidip gitmeme konusunda da test çözme alışkanlığın varsa ve kendi başına konu öğrenebiliyorsan veya konu eksiğin yoksa dershane bana kalırsa çok büyük zaman ve para kaybı. Son ama çokta önemli birşey var saat 3:47 dir 4 olsun çalışmaya başlarım demek yerine hemen otur çalışmaya başla çok daha iyi hissettiriyor ve zamandan da kazanmış oluyorsun ben o saatin gelmesini beklerken bütün şevkim kaçmış oluyordu ve genelde çalışmıyordum. Kafana takılan birşey olursa mutlaka bekliyorum.