LGS'den dolayı çok stres yapıyorum

Şuan 10. sınıfım YKS ve LGS yi aynı mantıkla çalışmanın işe yarayacağını düşünmüyorum. YKS'ye nasıl çalışılmalı ondan da pek emin değilim ama en azından LGS'ye nasıl çalıştığımı yazayım oradan kendine birşeyler katacarsan ne mutlu bana.

Belirli bir planım yoktu ne saat saat yani saat 7'de kalkış 7:30 8:30 arası paragraf gibi ne de her gün 40 matematik 20 fen 10 türkçe gibi bir planım. Bu da yoktu. Her gün 2-3 saate yakın kafama esen saatlerde çalışıyordum. Özellikle Matematikten zevk aldığım için ağırlıklı matematik çözmüştüm. Severek çözdüğüm için çokta verimli olduğunu söyleyebilirim. Kendim hiç deneme çözmedim, sadece dershanenin denemeleri. Eğer ki hakikaten YKS havasına girebilirsen denemeler çok işine yarar ama bende böyle birşey yoktu laylaylom kafasında soru çözen bir insanım genelde de soru çözerken şarkı söylerim ağzım hayatta kapanmaz. 40 dk ders 10 dk teneffüs kafasında da ders çalışmıyordum bazen 20 dk çalışıp 1 saat mola verdiğim oluyor, bazen 2 saat aralıksız çalıştığım. Bu biraz benim yapımla ilgili dershane son haftalarda 80 dk ders çalıştırıp 20dk mola verdiriyordu ve bu yapımdan dolayı bundan da nefret ediyordum. Dershaneye gidip gitmeme konusunda da test çözme alışkanlığın varsa ve kendi başına konu öğrenebiliyorsan veya konu eksiğin yoksa dershane bana kalırsa çok büyük zaman ve para kaybı. Son ama çokta önemli birşey var saat 3:47 dir 4 olsun çalışmaya başlarım demek yerine hemen otur çalışmaya başla çok daha iyi hissettiriyor ve zamandan da kazanmış oluyorsun ben o saatin gelmesini beklerken bütün şevkim kaçmış oluyordu ve genelde çalışmıyordum. Kafana takılan birşey olursa mutlaka bekliyorum.
Teşekkürler. Bende lgsde matematik çözmediğim için derece yapamadım. Şuan 11in sonu anca başladım yksye Paragraf falan çözüyorum ama bölümüm sayısal ve temelim yeterli değil ne yapmamı önerirsin.

Teşekkürler. Bende lgsde matematik çözmediğim için derece yapamadım. Şuan 11in sonu anca başladım yksye Paragraf falan çözüyorum ama bölümüm sayısal ve temelim yeterli değil ne yapmamı önerirsin.
12 ye her ne olursa olsun TYT için konu bırakmamakta fayda var, hatta yeteri kadar çalışırsanız sınava yakın bir zamanda basit bir TYT tekrarı yeterli olabilir. Çok çalışmasanız bile belki birkaç ayda bir yapacağınız tekrarlar eminim ki yeterli olacaktır. Bu yaz mutlaka TYT konularını bitirin derim. Her ne kadar sınav için çalışmaya başlamamış olsam bile 12'ye sadece AYT'yi bırakmak gerektiğini biliyorum. Paragraf çözmek sınav için oldukça yararlı bırakmayın derim, ve her gün çözdüğünüz takdirde 25-30, belki 20 soru bile yeterli olur. 1 saatinizi almaz zaten. Daha önceki senelerde soru tutturmuş kitapları mutlaka alın çözün. Her dersten çok başarılı olma gibi bir planınız yoksa sevdiğiniz derslere ağırlık verin derim, çok daha verimli ve zevkli bir çalışma olur sizin için. Daha önce de dedim eğer ki kendinizi sınav atmosferine sokabiliyorsanız sık sık deneme çözmek işe yarar, fakat olmuyorsa deneme atmosferine giremiyorsanız daha az sıklıkla deneme çözün derim. Son bir şey söyleyeceğim benim sınava çalışmadığımı unutmayın, ben buraya sınava çalışıyor olsaydım nasıl çalışırdım onu yazdım.

Fazla sorun tipi görmekte emin olun sandığınızdan çok daha önemli LGS Matematik'te insanların en zor olarak nitelendirdiği soruları daha önceden gördüğüm için çıtır çerez niyetine çözmüştüm.

Ben oyun bağımlısıydım ondan dolayı LGS'yi boşluyordum fakat son zamanlarda ne kadar önemli olduğunu anladım. Netlerim iyi şu an fenle Türkçe 16 net gibi din İngilizce inkilapta fazla önemli değil ama yine iyi fenim de 16-17 net matematiğim ise 4 net. Bu yüzden matematiğe deliler gibi çalışacağım ama LGS ortalama zorlukta olsa da çok korkuyorum, stres yapıyorum, düşündükçe hayatım bitti diyorum. Fakat lisede elimden geleni yapıp iyi üniversiteye gideceğim, oyun bağımlılığını bıraktım. Kötü liseye gitsem dahi okumaya kararlıyım ama LGS moralimi bozuyor ve uykum kaçıyor. Gece uyuyamıyorum falan ne yapmam lazım stresimi nasıl atabilirim?
Kanka bende öyleydim 1 hafta önce çalışmaya başladım şuan matematikte 15 falan yapıyordum eskiden 5 falandı

Vallahi dostum hiç stres yapmaya gerek yok bence tabii yeterince çalıştıysan mesela ben sınavdan önce belki 150 tane deneme çözmüşümdür Max yaptığım yanlış 4 ya da 5'di o yüzden dedim her konuyu biliyorum soruları yapıyorum niye stres yapayım o şekilde çok rahat girdim çözdüm çıktım %1 falan yaptım ama şimdi okulu bıraktım yani boşa gitti LGS sonucum :) o kadar da önemli değil bana göre.

Okulu bırakma sebebin neydi peki?

Kanka bende öyleydim 1 hafta önce çalışmaya başladım şu an matematikte 15 falan yapıyordum eskiden 5 falandı.

Aga bende 10 matematikte 10 net yapsam bile istediğim liseye gidiyorum sınavlar bitti deliler gibi çalışacağım matematiğimi en azından deneyeceğim şansımı yoksa OBP ile bir Anadolu'ya gideceğim üniversiteyi okumak istiyorum. (meslek lisesine gitmeme sebebim ise ders saatlerinin daha düşük olması veya okul çıkış saati)

Okulu bırakma sebebin neydi peki?

Aga bende 10 matematikte 10 net yapsam bile istediğim liseye gidiyorum sınavlar bitti deliler gibi çalışacağım matematiğimi en azından deneyeceğim şansımı yoksa OBP ile bir Anadolu'ya gideceğim üniversiteyi okumak istiyorum. (meslek lisesine gitmeme sebebim ise ders saatlerinin daha düşük olması veya okul çıkış saati)
Ben çok kötü yapıyordum ama artık 10 un altına düşmüyor 2-3 haftadır. Ve fenim biraz kötü 13 falan onun dışında Türkçe idare eder, İngilizce din genelde 8-9. İnkılap ta kötü bende 5-6 maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı