Linux dağıtım önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu anlık kullandığım dağıtımdan sıkıldım ve farklı dağıtıma geçmek istiyorum. Şu an Debian 12 kullanıyorum ve öncesinde Linux Mint kullanmıştım. Debian gibi stabil değil de daha güncel olan ve oyun desteği konusunda iyi olan bir dağıtım istiyorum. Linux kullanalı falan herhalde 3-5 ay oldu yani giriş seviyesi sayılırım. Arch kullanmayı düşündüm fakat Arch'ı çok denememe rağmen kuramamıştım ve ancak archinstall ile kurabilmiştim.

Merhaba arkadaşlar. Şu anlık kullandığım dağıtımdan sıkıldım ve farklı dağıtıma geçmek istiyorum. Şu an Debian 12 kullanıyorum ve öncesinde Linux Mint kullanmıştım. Debian gibi stabil değil de daha güncel olan ve oyun desteği konusunda iyi olan bir dağıtım istiyorum. Linux kullanalı falan herhalde 3-5 ay oldu yani giriş seviyesi sayılırım. Arch kullanmayı düşündüm fakat Arch'ı çok denememe rağmen kuramamıştım ve ancak archinstall ile kurabilmiştim.

Archinstall ile kurmakta bir sıkıntı görmüyorum. Tabii kendiniz kurmak size bir şey katar ama ben archinstall ile kurulum yapıyorum genelde. Bir sorun ile de karşılaşmıyorum. Önerim de zaten Arch olacaktır.

Manjaro veya CachyOS kullanabilirsiniz.

OpenSUSE Tumbleweed aradığınız tadı verecektir.
Kurulum yaparken masaüstü ortamını seçebilirsiniz eğer internete bağlarsanız kurulumun özetlendiği yerde software içine girip daha fazlasına göz atabilirsiniz.

Eğer sürüm güncellemesi alan bir dağıtım isterseniz OpenSUSE Leap bulabileceğiniz en stabil dağıtımlardan biri.

Archinstall ile kurmakta bir sıkıntı görmüyorum. Tabii kendiniz kurmak size bir şey katar ama ben archinstall ile kurulum yapıyorum genelde. Bir sorun ile de karşılaşmıyorum. Önerim de zaten Arch olacaktır.

Arch Linux kurdum şu an bakalım sevecek miyim? Debian tabanlıdan farklı tabana geçmek daha iyi olabilir.

Arch Linux kurdum şu an bakalım sevecek miyim? Debian tabanlıdan farklı tabana geçmek daha iyi olabilir.

Seveceğinizden eminim. Debiana göre bence daha iyi bir dağıtım. Benim açımdan. Bende severim her özelliği neredeyse gelir gelmez almayı. Arch bunu en iyi yapan dağıtımlardan biri. Sizde seversiniz.

Nesi kötü EndeavourOS'un?
Hayatımda 2. kez kullandığım Linux dağıtımı kendisiydi ve en kötü deneyimi yaşadığım dağıtımda kendisiydi. Ne tarayıcı optimize çalışıyordu. Ne de oyunlar açılıyordu. Bu sebeple Mint'a geçtim aşırı iyi bir deneyim yaşadım. Üstüne Arch tabanlı diğer dağıtımlarıda kullandım. Ve bu dağıtımlarda Endeavour'da yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım. Şu anda RTX 4060 aldığım için Windows'a geçtim. Eğer Frame Gen Linux'a da gelirse CachyOS devam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı