Linux dağıtımı önerisi

Slackware tabanlı 4MLinux'u denemiştim geçen günlerde güzel bir dağıtım gibi görünüyor. JVM ve Retro konsol oyunlarıyla (Doom gibi) beraber geliyor. Boşta 100Mb Ram kullanıyor. Sitesinde yazdığı üzere 4 şeye odaklanıyor:
1) Bakım
2) Multimedya
3) Miniserver
4) Gizem (Klasik Linux oyunlarından oluşan bir koleksiyon)
Tek hoşuma gitmeyen yanı ise uygulama eksikliği bunun dışında kanımca çok güzel bir dağıtım.

Bunun dışında retro temalara olan düşkünlüğümden dolayı Haiku Linux'u de yakın zamanda deneyeceğim şu anlık öneremiyorum.

Bence bir MX'e bakın derim. Cidden çok stabil, araçları güzel, kişiselleştirilebilir. Yanlış hatırlamıyor isem boşta 400 küsür MB ram kullanımı vardı. Ama ilk iş kurar kurmaz tweaks'den görev çubuğunu aşağı alın. Tek benim için tuhaf yanı görev çubuğunun yanda olmasıydı ama 5 saniyede çözülüyor. 🙂 Tweaks kendi içinde direk yüklü, Microsoft Fonts'da yüklü. Böyle şeylerin hazırda olması bile çok güzel. Tek kötü yanı uygulama mağazası çok düz, sade, resimsiz, satır satır yazı şeklinde ama her şey var içinde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı