- Makaleler
- 1
Evet aynen öyle.Hocam, localhost diye bir program yok. Yerel ağ anlamına geliyor. Sanırım kendi yerel ağınızda web kodlarını deneyeceksiniz.
Evet aynen öyle.Hocam, localhost diye bir program yok. Yerel ağ anlamına geliyor. Sanırım kendi yerel ağınızda web kodlarını deneyeceksiniz.
Konuda bile bir çok seçenek oluştu, tek tek araştırıyorum. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.Xubuntu fena değildi, deneyebilirsin. Endeavouros Xfce de güzel, fakat biraz ekstra bilgi gerektirebilir. Ubuntu Mate de güzeldir. Tonla seçeneğin var sonuçta, hepsini indir dene.
Amacım düşük donanım ile maksimum performansı alacağım bir Linux dağıtımı bulmak.
Teşekkürler, veriler elbette önemli. Yazılımlar zaten her ihtimale karşı Cloud depolamada saklanıyor, fakat diğer dağıtımlarda veri kaybı sık mı yaşanıyor? Böyle bir şey daha önce duymadım. Kişisel kullanılmayacağı için en Stable dağıtım en iyi tercih olacak benim için.@Vegas Yapacağınız işin önemine göre her dağıtım olabilir. Kaya gibi sağlam olsun verilerime aman bir şey olmasın diyorsanız(%100 garanti yok tabi) ; Debian stable, Rocky gibi dağıtımlar kullanmanız lazım. Dieğr türlü hemen hemen her dağıtım işinizi görür.
Masaüstü konusunda aynı nedenlerden Mate veya Xfce dışına çıkmayın.
Diğer dağıtımlar da daha sık yaşandığından değil söylediklerim, amaç riski en aza indirgemek.Teşekkürler, veriler elbette önemli. Yazılımlar zaten her ihtimale karşı Cloud depolamada saklanıyor, fakat diğer dağıtımlarda veri kaybı sık mı yaşanıyor? Böyle bir şey daha önce duymadım. Kişisel kullanılmayacağı için en Stable dağıtım en iyi tercih olacak benim için.
Anladım, bilgi için teşekkürler.Diğer dağıtımlar da daha sık yaşandığından değil söylediklerim, amaç riski en aza indirgemek.
Visual Studio Code IDE değildir, kod editörüdür. Visual Studio mu demek istedin? Eğer Visual Studio demek istediysen sadece Windows'ta çalışıyor.IDE (Visual Studio Code)
Ofis yazılımlarından kastın Microsoft yazılımları ise sadece windows ve MacOS'te çalışır. Linux'u native olarak desteklemez, desteklemediği için Wine gibi uyumluluk katmanlarıyla açmaya çalışırsan, açılma hatası, çökmeler, performans sorunları vb. Yaşayabilirsin.Ofis yazılımları.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.