Linux dağıtımı önerisi

581710

Centipat
Makaleler
2
Merhaba herkese. Soruyu genel anlamda sormuyorum önce bir bunu belirteyim. Araştırma yaptım programlama konusunda en iyi dağıtım Ubuntu diyorlar. Ancak Ubuntu'nun kişisel veri topladığını, çok fazla bug olduğunu, bloatware ağır olduğunu vesaire vesaire söylüyorlar. Bunlar ne kadar doğru? Bir de bu sorunlar yalnızca Ubuntu'nun son versiyonunda damı mevcut. Yani gözüme Ubuntu 22.04.3 LTS sürümünü kestirdim. Bunu veya diğer Kubuntu gibi varyantlarınıda kullanabilirim. Hatta farklı dağıtımlara da açığım ama ana konu bu. Linux Mint demeyin onda sorun yaşadığım için geçiş yapıyorum zaten. Onun dışında Arch Linux düşünüyorum. Ancak sanırsam Visual Studio Code'a veya oyun olarak söylersem Minecraft falan desteği yok galiba. Uygulamaların oyunların Linux desteği olunca zaten genellikle Debian ve Debian tabanlı işletim sistemleri için yükleme linkleri oluyor (".deb"). Neyse yorumlarınızı bekliyorum.

Debian tabanlı olarak MX Linux veya Linux Lite deneyebilirsin.
Linux Lite'yi şahsen kullandım ve gayet stabil bir performans sergilediğini söyleyebilirim.
MX Linux'u ise yakın tarihte sanal makineme kurdum, şuanlık büyük bir problemle karşılaşmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı