Linux dağıtımı önerisi

Bir Linux dağıtımı arıyorum, içinde Thunderbird, Pidgin, Libre Office, Atril ve gereksiz oyunlardan olmasını istemiyorum aynı zamanda küçük olsun kısaca gereksiz bir şey olmasın. Ne önerirsiniz?

XFCE gibi hafif olması önceliğim, Gnome gibi ağır ve kötü olmasın.

Dağıtımları minimal olarak kurarsanız zaten bu tür programlar gelmez. Örneğin, Manjaro XFCE minimal veya Xubuntu mininal.

Minimal kurma seçeneği yoktu.
Kaldırın o zaman "gereksiz" programları ? terminale tek bir kod girerek, istemediğiniz tüm programları zaten kaldırabiliyorsunuz ? Toplam 15 saniyenizi almaz, hatta konu açarken bile daha fazla zaman harcadınız.

Kurulumdan sonra direk hiç uğraşmak istemiyorum, şöyle düşünün 10 tane iş bilgisayarı var ve size bunların hepsine işletim sistemi kurma görevi verilmiş. Hepsinde teker teker uğraşıp silmezdim. :D

Bunları deneyimlemeye karar verdim, internet sadece bana kaldığına göre hepsini indireceğim. :)

1592479284056.png

Son düzenleme:
Minimal kurma seçeneği yoktu.

Kurulumdan sonra direk hiç uğraşmak istemiyorum, şöyle düşünün 10 tane iş bilgisayarı var ve size bunların hepsine işletim sistemi kurma görevi verilmiş. Hepsinde teker teker uğraşıp silmezdim. :D

Bunları deneyimlemeye karar verdim, internet sadece bana kaldığına göre hepsini indireceğim. :)

Eki Görüntüle 594938
Debianı her zaman netinst olarak kur.

Dostum bir an sandım ki Arch veya Gentoo'yu tasvir ediyorsun. Mesala ben bu mesajı Arch'dan yazıyorum ve çoğu Linux dağıtımlarında VLC video oynatıcı olarak geliyor. Ama ben video oynatıcı olarak sadece ve varsayılan olarak MPV kullanıyorum. Yani bu ve benzeri şekillerde seçimler yaparak o bilgisayarı gerçek manada kendi bilgisayarın yapmak istiyorsan kesinlikle tam sana göre iki önerim var; Arch veya Gentoo. Benzeri derlenebilen dağıtımlar da olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı