Linux dağıtımı önerisi

Bir Linux dağıtımı arıyorum, içinde Thunderbird, Pidgin, Libre Office, Atril ve gereksiz oyunlardan olmasını istemiyorum aynı zamanda küçük olsun kısaca gereksiz bir şey olmasın. Ne önerirsiniz?

XFCE gibi hafif olması önceliğim, Gnome gibi ağır ve kötü olmasın.

Senin aradığın gibi bir dağıtım yok, ancak daha güzel bir yol var.
Alttaki bağlantıdan Debian'ın temel kalıbını indir, kurulumu yap, sonra ne istiyorsan kendin kur.
Debian ham kalıp
Örneğin şu komutu girdiğinde Xfce'nin sade halini kurar.
Kod:
sudo apt install xfce4 thunar thunar-archive-plugin file-roller mousepad dbus-x11 xfce4-terminal xfdesktop4 xfwm4 xfce4-goodies lightdm xinit

Ayrıca alttaki bağlantıda senin istediğin gibi bir çalışma var, Xubuntu geliştiricisinin kendisi yapmış.
Core

1592524168037.png

Sanırım repo yok, sudo apt-get update yaptım fakat hiçbir şey değişmedi. Hangi repoyu eklemem gerekiyor?

Eki Görüntüle 595351

Sanırım repo yok, sudo apt-get update yaptım fakat hiçbir şey değişmedi. Hangi repoyu eklemem gerekiyor?

Kurulumdan sonra bu ekrana geldiysen önce alttaki komut ile depoyu güncelleyin.
Kod:
sudo apt-get update

Sonra bunları yazın.
Kod:
sudo apt install xfce4 thunar thunar-archive-plugin file-roller mousepad dbus-x11 xfce4-terminal xfdesktop4 xfwm4 xfce4-goodies lightdm xinit

Kurulumdan sonra bu ekrana geldiysen önce alttaki komut ile depoyu güncelleyin.
Kod:
sudo apt-get update

Sonra bunları yazın.
Kod:

Zaten yaptım, fakat sonuç aynı.

1592525859785.png

Zaten yaptım, fakat sonuç aynı.

Eki Görüntüle 595365

Anladığım kadarıyla sistemi kurmadan root ekranına gelmişsin.
-Bios'u geçtikten sonra gelen ilk grub ekranından "GUİ İnstall" seçeneğiyle önce sistemi kurman gerekir.
-Kurulumda Masaüstü seçeneği penceresi gelir, o pencerede sadece en alttaki tiki etkin yap diğerleri boş olsun.
-Kurulum bittikten sonra bu paylaştığın resimdeki gibi ekran gelir, işte o ekranda bu komutları giriyorsun ve işlem bitiyor.

Manjora tabii ki tüm sürümleri kullandım lunix en sonunda manjorada kaldım neden mi bir kere Arch lunix altyapısı var Arch lunix en guncel programlari kullanıyor testten geciriyor eger uygun olursa guncellemeleri veriyor ama manjora Arch verdigi guncellemeyi direk guncelleme vermiyor oda test ediyor uygun olursa guncelleme veriyor 2 elden geciyor yani stabil guncel program ve suruculer kde masaustu tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı