@Silinen üye senin kullanım amaçlarına hizmet ediyor Windows belli ki, buna diyecek lafım yok. Fakat Windows kesinlikle ama kesinlikle sütten çıkmış ak kaşık değil. Bir Defender'ı, bir Edge'i kaldıracağım, sürekli bir yerlere veri göndermesini engelleyeceğim derken Microsoft Community'deki herhangi bir yetkilinin ağzını açık bırakacak kadar fazla şey öğrendim Windows 10 hakkında. Her güncellemede bu işlemleri zorlaştırdılar, en son pire için yorgan yakacak hale geldim,
şu rehberi takip ederek Windows Update'inden başlat menüsüne kadar ne varsa, her şeyi kökten sildim. İşin komik yanı şu, Windows'u çöplerinden arındırmak için de Linux gerekiyor. Linux'tan kaçış yok yani, her şey Linux'la çalışıyor, milletin söve söve bitiremediği Türk Telekom'un modemleri bile.
Arayüze koydukları kısıtlamaları gördükten sonra merak sardım bu modeme. Araştırma yaptığımda özel üretim olduğunu öğrendim. Haliyle TP-Link'in bu ürün için sayfası yok, normalde satılan ürün şu. Elimdeki cihazın yazılım sürümü yanlış hatırlamıyorsam 17.12.27.01005 idi, küçük bir talihsizlik...
www.technopat.net