Linux dağıtımını neden kullanmamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü Linux zordur
Kime göre neye göre hangi dağıtıma göre?
Bol bol komut girmeliyiz.
Hangi dağıtıma göre ve hangi iş için? Bazı olaylar Windows'takinden bile daha basit oluyor komutlar sayesinde.
Bazı dağıtımların kurulum için grafik arayüzü yok.
Ne güzel işte, nasıl istiyorsan ona göre dağıtımlar var. Kurulum için grafik arayüzü olmayan dağıtımı seçen kişi sistemi kendisi yapılandırmak istiyordur zaten.
Driver desteği spesifik donanimlar için yok (Wireless, e-imza, ekran kartı, barkod yazıcı projeksiyon cihazı...)
Donanım üreticisi çıkarttıysa var. Yok demek çok yanlış. Ekran kartı ve Wireless sürücüleri zaten var.
Çok kullanılan bir işletim sistemi değil.
Linux bir çekirdek ve mobil pazara zaten hakim.(Android, Tizen gibi.) Sunucuların da zaten çok büyük bir çoğunluğu Linux tabanlı.
Oyun desteği yok güncel oyunları oynayamazsınız(Driver desteği olmadigi için).
Oyun desteği var ve hatta destek olmayan oyunların bazılarını bile açabiliyor. Steam Proton'u araştırabilirsiniz. Ayrıca sürücü desteği ise Intel ve AMD'de zaten var, NVIDIA'da ise kapalı kaynak şekilde var.
Ücretsiz yani fazla uğraşılmamıştır yazılımıyla.
Tam tersine, açık kaynaklı olduğu için herkes ve hatta büyük firmalar katkı sağlamıştır.(Microsoft bile Linux'un gelişimine yardım ediyor ve ayrıca kendi sunucularında bile ağırlıklı olarak Linux kullanıyor.)
Destekleyen firma çok az.
Tam tersine desteklemeyen firmalar daha az.
Programlama çok az yapılır.
Tam tersine, programlama en iyi şekilde GNU/Linux'ta yapılır zaten. Sadece C# yazacağım zaman Windows'a ihtiyaç duyuyorum.
Ortak bir standardı yok. Binlerce dağıtım var birbirinden bağımsız. Birinde çalışan diğerinde çalışmayabilir.
Dağıtımların kendi depoları olduğu için birinde çalışanın diğerinde çalışmama gibi bir olayı yok. Ortak bir standardı olmaması da bir sorun yaratmıyor.
Yazilim desteği çok azdır
Aradığım her şeyi bulabiliyorum, bulamadıysam da özgür yazılım olan alternatiflerini kullanıyorum.
Bir Microsoft değil.
Evet, Microsoft da bu yüzden zaten Linux çekirdeğini Windows'a WSL ile getirmeye çalışıyor zaten değil mi?
Devletler kullanmıyor.
Bunu araştırmanı tavsiye ederim. Bu olay hiç de böyle değil, hatta kendi yazılımını yapan ve gizliliğe önem veren devletler Linux'u tercih ediyor.
Zordur basit hiç değildir
Kime göre neye göre?
Neden kullanalım ki?
Bunun için farklı konu açman gerekir, herkesin kendine göre sebepleri var.
İkide bir çöker stabil değil.
Şaka mı bu? Windows'tan daha stabil olduğu kesin. Bu konunun iyice trol olduğunu düşünmeye başladım.
Ikinci işletim sistemi kuramazsın kesinlikle.
Dual boot?

Hangi dağıtıma göre ve hangi iş için? Bazı olaylar Windows'takinden bile daha basit oluyor komutlar sayesinde.

Ne güzel işte, nasıl istiyorsan ona göre dağıtımlar var. Kurulum için grafik arayüzü olmayan dağıtımı seçen kişi sistemi kendisi yapılandırmak istiyordur zaten.

Donanım üreticisi çıkarttıysa var. Yok demek çok yanlış. Ekran kartı ve Wireless sürücüleri zaten var.

Linux bir çekirdek ve mobil pazara zaten hakim.(Android, Tizen gibi.) Sunucuların da zaten çok büyük bir çoğunluğu Linux tabanlı.

Oyun desteği var ve hatta destek olmayan oyunların bazılarını bile açabiliyor. Steam Proton'u araştırabilirsiniz. Ayrıca sürücü desteği ise Intel ve AMD'de zaten var, NVIDIA'da ise kapalı kaynak şekilde var.

Tam tersine, açık kaynaklı olduğu için herkes ve hatta büyük firmalar katkı sağlamıştır.(Microsoft bile Linux'un gelişimine yardım ediyor ve ayrıca kendi sunucularında bile ağırlıklı olarak Linux kullanıyor.)

Tam tersine, programlama en iyi şekilde GNU/Linux'ta yapılır zaten. Sadece C# yazacağım zaman Windows'a ihtiyaç duyuyorum.

Dağıtımların kendi depoları olduğu için birinde çalışanın diğerinde çalışmama gibi bir olayı yok. Ortak bir standardı olmaması da bir sorun yaratmıyor.

Aradığım her şeyi bulabiliyorum, bulamadıysam da özgür yazılım olan alternatiflerini kullanıyorum.

Evet, Microsoft da bu yüzden zaten Linux çekirdeğini Windows'a WSL ile getirmeye çalışıyor zaten değil mi?

Bunu araştırmanı tavsiye ederim. Bu olay hiç de böyle değil, hatta kendi yazılımını yapan ve gizliliğe önem veren devletler Linux'u tercih ediyor.

Kime göre neye göre?

Şaka mı bu? Windows'tan daha stabil olduğu kesin. Bu konunun iyice trol olduğunu düşünmeye başladım.

Dual boot?
Kerem hocam yargı dağıttı.

Size neden Linux kullanmanız gerektiğini anlatayım daha iyi anlarsınız, zira başlarda yazdığınız maddeleri sonda da yazmışsınız...

1.) Linux ücretsizdir.
Sadece dağıtım değil dağıtım içinde kullandığınız yazılımlar da ücretsizdir

2.)Donanımınız daha iyi performans verir.
Kullandığımız bilgisayardan her zaman iyi performans isteriz. Bunun için donanımınıza göre bir masaüstü ortamı seçerek çok daha iyi performans alabilirsiniz.

3.)Güvenlik.
Güvenlik konusunda sadece istatistiklere bile bakaraktan Linux'un Windows'tan çok daha iyi bir güvenliğe sahip olduğunu görebilirsiniz.

4.) Sayısız Yazılım Seçeneği
Ne işle ilgilenirseniz ilgilenin, Linux paket yöneticilerinden istediğiniz yazılımı indirip kolayca kullanabilirsiniz. Ve saçma sapan Windows hizmetleri de olmadığı için performans farkını hissedersiniz.

5.) WEB Sunucuları
Linux, Apache, MySQL, PHP (kısaca LAMP) kurulumu için fazla çaba sarf etmenize gerek yok. Çünkü Linux sunucular çok yaygın.

6.) Frontend Kodlama Araçları
Bir ton kodlama aracı var(Text editörleri, IDE'ler). Linux size en iyi geliştirme ortamını sunar.

7.) Sanallaştırma
Özel yazılım geliştirirken haliyle farklı platform ve araçlarda test etme gereksinimi doğuyor. Bunun için sanal sunucu kiralamak yerine sanallaştırma çok daha etkili bir çözüm olabiliyor.

8.) Dağıtım seçenekleri
Bir ton dağıtım var. İstediğinizi ücretsiz bir şekilde kurup size en uygun dağıtımı kendiniz bulabilirsiniz.

Yazdığınız maddelerde bir çok yanlış var. Önce konuyu güzel bir araştırın bence.
Yazdım dağıtım inceledim siz neyi arastirma mi isterdiniz. Özgürce düşünerek yazdım.

Kime göre neye göre?

Dual boot?
Yargı mod on.

Ayrıca bende bir Linux hevesiyle indirdim, tek bir komut ile program yüklüyordum baya zevkliydi. Linux'u internette surf için çok kullandım ve çok stabil idi. Hiç çökmedi.
Grub çökmesi başına gelmemiş sanırım kernel çöktü mesajı da mi görmedin.

Görüşünüze her zaman saygı duyarım ama yanlış bilgilendirme olursa bizde doğruyu öğretmek için elimizden geleni yaparız.
Açıklamak bu kadar basit işte. Konu sahibinin Ona göre olmadığını anlatmak için bilip bilmeden Linux'a sallama çok saçma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı