Linux Dağıtımlarının En Çok Kullanıldığı Alanlar?

Hayır, sadece sunucu için değil, ev içinde kullanılabilir. Örneğin Mint. Mint, Windows'a çok benzer. Kali Linux kullanan birisi olarak, belkide Linux dağıtımlarının içinde en stabile olmayan dağıtım olmasına rağmen, Nvidia sürücülerini kurduğumda, ekran kartımı canavar gibi çalıştırıyor. Mint'i oyun oynamak için bile kullanabilirsiniz. Linux'ta her yeri özelleştirebilirsiniz. Aklınıza gelen her yeri. Açık kaynak kodludur. Yani kendi Linux dağıtımınızı yapabilirsiniz. Root hesabı üzerinden bilgisayar üzerinde tam erişim sağlarsınız. Bakın bilgisayar diyorum. Windows'ta bu mümkün değildir, yönetici hesapları sizi kısıtlar. Linux'ta sistem dosyalarını dahi değiştirebilirsiniz. İşlemci'nin hızını, kaç çekirdeğin kullanılacağını v.s her şeyi ayarlayabilirsiniz. Mint kullanırsanız, Windows'tan çok farklı olmadığını göreceksiniz. :)

Evet, bedava. Hangi dağıtımı istiyorsanız, sitesine girin. Oradan indirebilirsiniz.
Reis laptop da Windows 10 kullanıyorum işlemci kendini sonuna kadar kullanmıyor.
Dediğiniz Mint de ayarlanabilir mi?
i5 8250u

Şimdi hocam, işlemcinin sonuna kadar kullanılması için, işlemciyi sonuna kadar kullanacak bir uygulamanın çalışması lazım. Yani, düşünsenize, siz yemek yerken neden koşasınız? Aynı şekilde, işlemci boştayken, neden tamamını kullansın? Hee, oyunlarda kullanmaz ona bakarız. Ama boşta kullanmaması doğal.

Şimdi hocam, işlemcinin sonuna kadar kullanılması için, işlemciyi sonuna kadar kullanacak bir uygulamanın çalışması lazım. Yani, düşünsenize, siz yemek yerken neden koşasınız? Aynı şekilde, işlemci boştayken, neden tamamını kullansın? Hee, oyunlarda kullanmaz ona bakarız. Ama boşta kullanmaması doğal.
Detaylar burda hocam bakar mısın?

Hayır, hayır. USB diske Rufus ile yazdırın, sistemi USB üzerinden başlatın ve açılışta "Live USB Persistence" seçeneğini seçin. Sistem açılacak, dosyalarınız, yeniden başlatıldığında kaybolacak. Yani, geçici sistem olarak düşünün. ;)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı