Linux hakkında bilgi edinebileceğim kaynaklar

Diske ve sanal makineye verdiğiniz çekirdek, RAM kapasitesine göre değişir. Belirtmeyi unutmuşum. Sanal makineye vereceğiniz çekirdek, disk ve RAM miktarını kendiniz belirliyorsunuz. Disk dediğime takılmayın, sanal makine diski sistemdeki bir dosyadan ibaret.
Teşekkürler cevaplarınız için.
 
Linux, sadece özgür ve açık kaynaklı bir işletim sistemi değil. Toplumun ihtiyacı olan bilgiyi en kolay yoldan ve zahmetsizce ulaşmasını isteyen bir düşünce sistemidir?

Bu yüzden kapalı kodlu sistemlere karşıdır ve bunun sadece çıkarcı şirketlerin toplumları çıkarları uğruna gerilettiğini öne sürer.

Ve Linux toplulukları inanılmaz derecede ( gönül bağı gibi ) bu düşünce sistemine bağlı kalırlar.
Örneğin Wine ( Wine Is Not Emulator ) öyle bir mühendislik harikası ki, insanların bu sisteme davet edip Windows tabanlı oyunları, Linux'u Windows gibi davrandırarak kolayca oynamalarına izin verir. Her sürümünde daha da gelişiyor ve ücretsiz.

Linux'un anlamı oyunlar veya yazılımlar ücretsiz olsun da değildir. Yazılımcıların emeğine saygı duyarlar.

Ayrıca Linux son kullanıcıya da uygundur.
Seneye Rasberry Pi sistem kurmak istediğimden o yüzden sormak istedim. Seneye inşallah size bir inceleme/rehber konusu açarım. Para biriktirmeye ve araştırma şimdiden başladım. O yüzden bir bilgi edineyim diye konu açmak istedim.

Dual Boot yapabilirsin.
BIOS ayarların girip, Boot önceliğini Windows Boot Manager seçmen yeter.
 
Şu kısaltmaların açılımlarına bayılıyorum. 😂
  • GNU(GNU's Not Unix)
  • Wine(Wine Is Not an Emulator)
Yanlış anlaşılma olmasın diye böyle isimlendirmeler yapmışlar. 😂

Evet.

Mac ise Mac a Copy of UNIX XD.
Arkadaşlar Linux'u araştırma başladım ve çok terim var. Bunları öğrenmem gerekiyor. Linux hakkında bilgilendiren siteler varsa linkini atar mısınız? Technopat konusu bile olabilir. Linux'u tam anlamıyla öğrenmek istiyorum. Biliyorum sisteme Linux kurmadan olmaz diyorsunuz ama kurarsam abim falan kızacak. Sen n'aptın bu laptopa diyecek. 1 gün boyunca laf anlatacağım. En iyisi Windows diye başımın etini yiyecek. O yüzden sizden Linux hakkında kaynak istiyorum. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.

Raspberry Pi 4 4 GB modeline hangi Linux'u kurmak daha mantıklı? İstediğimizi kurabilir miyiz?

KDE, XCFE, bunlar ne anlama geliyor?

Linux hakkında kaynak istiyorum. Mümkünse Türkçe olsun.
YouTube videosu da olabilir.
Elemantary OS çok güzel kurabilirsiniz.
 
Güzelmiş. Dış görünüşü Windowsu andırıyor. GNOME ve DDE diye masaüstleride mi varmış?
DDE ve Deepin OS önerilmez. Güvenlik açıkları bulunuyor ve Çinli dağıtımı. Bir ara uygulama marketine izleyici yerleştirmişler, fark edilince kaldırmışlar.(Açık kaynaklı olduğu için bir zahmet fark edilsin.)

GNOME favorim. KDE de favorim.
 
Kde Plasma'yı istediğin gibi özelleştirebilirsin. MacOS'e benzetebilirsin, aynısını yapabilirsin veya MacOS'tan daha iyisini yapabilirsin.

İşte istediğim cevap. Kde plasma kullanmak isterim. Güzel gözüküyor. MacOS'a yakın bir şeyler yapmayı düşünüyorum. ( Rasberry Pi 4'e kuracağım)

Komut işleri peki zor mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı