Linux ile dağıtım yapmak zor mu?

RDJ

Hectopat
Makaleler
24
Yer
İstanbul Eyüpsultan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 5200U 4 GB RAM İntel HD Graphics 5500
Meslek
Ortaokul Öğrencisi
Python dışında hiçbir şekilde bir yazılım dili bilgim yok. Ve kendim hobi olsun diye bir dağıtım yapmak istiyorum, yapmak için yazılım bilgisine ihtiyacımız var mı? Neler bilmemiz gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir dağıtımı taban aldığınız sürece oldukça basit. Tabi LFS gibi işlere girmek isterseniz o iş daha başka.

Bir dağıtımı taban aldığınız sürece oldukça basit. Tabi LFS gibi işlere girmek isterseniz o iş daha başka.
Debian üzerinden tasarlamak istiyorum, önerebileceğiniz bir kaynak var mı?

İlk attığım kaynaktaki rehberi birebir uygulamanıza gerek yok. Bazı adımları kendinize göre değiştirmelisiniz. YouTube'daki kaynaklara da bir göz atın. "Creating Debian Based Custom ISO" gibi bir ifadeyle karşınıza bir sürü kaynak çıkar, hem Google hem YouTube'da.

LFS ne oluyor hocam?

Linux From Scratch.

İlk attığım kaynaktaki rehberi birebir uygulamanıza gerek yok. Bazı adımları kendinize göre değiştirmelisiniz. YouTube'daki kaynaklara da bir göz atın. "Creating Debian Based Custom ISO" gibi bir ifadeyle karşınıza bir sürü kaynak çıkar, hem Google hem YouTube'da.

Linux From Scratch.
Hocam Windows kullanıyorum ben, ilk sitede komutlar Linux komutu. Benim WSL mi kullanmam gerekiyor?

WSL kullanmadan direkt bir Linux kurup onun üzerinde çalışsanız daha iyi. Windows'ta bu işi sağlıklı bir şekilde yapmak zor olur.

WSL kullanmadan direkt bir Linux kurup onun üzerinde çalışsanız daha iyi. Windows'ta bu işi sağlıklı bir şekilde yapmak zor olur.
Teşekkürler hocam.

Hocam eski laptopta 2 GB RAM var, Mint üzerinden de yapılabilir mi?

Yapabilirsiniz. ISO dosyasının inşa süreci yavaş olabilir bu arada bilginiz olsun. Sistemdeki işlemci çekirdek sayısına ve hızına bağlı olarak değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı