Linux kullanılır mı?

1660 Ti kartım var. Wine ile Cyberpunk 2077'de 90 fps alıyorum Forza'da 60'a sabitliyorum(açınca 80 fps falan alıyorum). Windows'ta ise Cyberpunk'da 50 fps alırken Forza'da 50-60 fps alıyorum.
hocam bunu nasıl yaptınız ? mesajdan vs paylaşabilirseniz çok sevinirim. Ubuntu kullandığım laptopda indirmek istediğim bir kaç oyun var benzer ayarları yapıp denemek isterim

hocam bunu nasıl yaptınız ? mesajdan vs paylaşabilirseniz çok sevinirim. Ubuntu kullandığım laptopda indirmek istediğim bir kaç oyun var benzer ayarları yapıp denemek isterim
Bu proton forkunu kullanıyorum.

Şahsen full linuxa geçmeni önermem oyun oynuyorsan. Benim önerim bu kadar linuxu kullanmak istiyorsan ve bir yandan oyun oynamak istiyorsan windows ile linuxu dual boot yap.
2 seneden beri çok az bir süre Windows'a geçmem dışında full Linux kullanıyorum. Hiç bir eksikliğini çekmiyorum üstüne gençleştim yani.

Son düzenleme:
Normalde Windows 11 Pro kullanıyorum fakat komple PC'yi kardeşime veriyorum ve yeni PC alacağım Linux veya Pardus kullanmayı düşünüyorum daha optimize olduğunu duydum. Doğru mudur artı ve eksileri nedir?

Hocam Linux'a girişmeden önce bazı basit bilgileri öğrenmeniz daha iyi olur. En azından geyiğin arabaya baktığı gibi bakmazsınız.
Dağıtım olarak Linux Mint öneririm, kullanımı kolaydır.

Şahsen Full Linux'a geçmeni önermem oyun oynuyorsan. Benim önerim bu kadar Linux'u kullanmak istiyorsan ve bir yandan oyun oynamak istiyorsan Windows ile Linux'u Dual boot yap.

Linux'ta çoğu oyun sıkıntısız oynanabiliyor, ben şahsen Steam'e ekleyip öyle çalıştırabiliyorum. Ama çalışmayan oyunlar için yanda Windows durabilir. Veya eski oyun ise emülasyon yapılabilir.
Eski GTA oyunlarının ben PS2 sürümlerini çalıştırıyorum mesela. Çünkü PC sürümleri biraz kötü.

Son düzenleme:
Katılmıyorum, oyun tarafında kısmen haklı olabilirsin ancak konu sahibi büyük ihtimal GNU/Linux'da olmayan bir programı, iş veya okul farketmeksizin profesyonel olarak kullanmıyor belli bu yüzden alternatif programları kullanabilir. Ayrıca son kullanıcıyı hedefleyen dağıtımlar var. En başında Linux Mint geliyor. İlla terminal kullanacağı bir an gelecektir ancak yukarda da dendiği gibi 2 satır komut girmekten acizse kullanmasın.
Ben oyun oynuyorum ve blender kullanıyorum temel olarak he arada jam için unity,ue4,gm2

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı