kyujin
Decipat
Mint XFCE kullanıyorum ama yine de değiştireceğim @403976 atmış zaten sağolsun.CSGO'da başlangıç parametrelerini ekledikten sonra gayet iyi çalışıyor. Drop sorunu bende de var, çözemedim onu. Ancak yaşadığınız şey input lag, Linux Mint'te yaşamanız çok normal. Cinnamon en ağır DE'lerden biridir, en çok input latency Cinnamon'daydı sanırsam. Compositorsuz KDE, gayet iyi çalışıyor.
Oyunlarda sıkıntı çekmemek isterdim. Sadece Protonu tak çalıştır yaptım ama aslında öyle değilmiş zaten.Hayır, biraz daha merak meselesi olduğunu düşünüyorum. Linux'un sağladığı imkanlar çok güzel evet, ama 10 kare fazla alınca pek bir şey değiştiğini düşünmüyorum, çoğu insan için de böyle. Ha arada çok açık fark olsa, tartışmasız Linux kullanılır ancak o kadar bir fark yok. Hadi 500 MB RAM'in var, çok eski bir işlemciye sahipsin, o zaman gidip Windows kullanman aşırı mantıksız olur. Yine sana kalıyor seçim.
Öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben Windows kullandığımda her zaman görev yöneticisini açık tutuyordum, çünkü arkada sürekli gereksiz şeyler açık duruyordu. Linux'da böyle bir sorunum yok, bilgim dahi olmadan çok gereksiz programlar arkada açılmıyor.
Oyun oynayan birisi olarak sorun çekmek istemiyorum sadece. Linux diğer her bakımdan bana çok daha mantıklı geliyor Windows'tan ziyade. Bu yüzden Linux'u bırakmak da istemiyorum.
Arch kullanmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında bana Linux ile ilgili kaynak, ipucu vb. şeyler önerirseniz sevinirim.
Biraz daha şans vermek istiyorum Linux'a her ne kadar Windows'a göre daha manuel bir yapıda olsa da.
Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler. Olmazsa Custom ISO kullanacağım.