Linux kullanmak için tavsiye

CSGO'da başlangıç parametrelerini ekledikten sonra gayet iyi çalışıyor. Drop sorunu bende de var, çözemedim onu. Ancak yaşadığınız şey input lag, Linux Mint'te yaşamanız çok normal. Cinnamon en ağır DE'lerden biridir, en çok input latency Cinnamon'daydı sanırsam. Compositorsuz KDE, gayet iyi çalışıyor.
Mint XFCE kullanıyorum ama yine de değiştireceğim @403976 atmış zaten sağolsun.
Hayır, biraz daha merak meselesi olduğunu düşünüyorum. Linux'un sağladığı imkanlar çok güzel evet, ama 10 kare fazla alınca pek bir şey değiştiğini düşünmüyorum, çoğu insan için de böyle. Ha arada çok açık fark olsa, tartışmasız Linux kullanılır ancak o kadar bir fark yok. Hadi 500 MB RAM'in var, çok eski bir işlemciye sahipsin, o zaman gidip Windows kullanman aşırı mantıksız olur. Yine sana kalıyor seçim.

Öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben Windows kullandığımda her zaman görev yöneticisini açık tutuyordum, çünkü arkada sürekli gereksiz şeyler açık duruyordu. Linux'da böyle bir sorunum yok, bilgim dahi olmadan çok gereksiz programlar arkada açılmıyor.
Oyunlarda sıkıntı çekmemek isterdim. Sadece Protonu tak çalıştır yaptım ama aslında öyle değilmiş zaten.

Oyun oynayan birisi olarak sorun çekmek istemiyorum sadece. Linux diğer her bakımdan bana çok daha mantıklı geliyor Windows'tan ziyade. Bu yüzden Linux'u bırakmak da istemiyorum.

Arch kullanmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında bana Linux ile ilgili kaynak, ipucu vb. şeyler önerirseniz sevinirim.

Biraz daha şans vermek istiyorum Linux'a her ne kadar Windows'a göre daha manuel bir yapıda olsa da.
Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler. Olmazsa Custom ISO kullanacağım.

Arch kullanmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında bana Linux ile ilgili kaynak, ipucu vb. şeyler önerirseniz sevinirim.

Biraz daha şans vermek istiyorum Linux'a her ne kadar Windows'a göre daha manuel bir yapıda olsa da.
Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler.
Windows'ta işleri kısa sürede halleden yazılımlar var.
Örneğin Photoshop'un obje seçmesi gibi.

Eğer araç olarak kullanacaksan Windows, amaç için kullanacaksan Linux.

Sonuçta zaman ve iş planlaması da önemli.

C# ile form geliştirmem gerek mesela, kalkıp bunu Linux'ta sanal makinede yada Mono kütüphanesi ile geliştirmem anlamsız olur. O yüzden araç olarak kullanmam gerek mesela.
Yada Word'ün bence iyi bir alternatifi yok. Ödevler için Word kullanmam gerek. O yüzden Wine yada sanal makine anlamsız olur, araç olarak Windows'u kullanmam gerek.

Windows'ta işleri kısa sürede halleden yazılımlar var.
Örneğin Photoshop'un obje seçmesi gibi.

Eğer araç olarak kullanacaksan Windows, amaç için kullanacaksan Linux.

Sonuçta zaman ve iş planlaması da önemli.
Edit ve modelleme ile uğraşmıyorum. Oyun (Online) da önemli ama nihai amaç değil. Bunu belirttim zaten.

Linux öğrenmek için kılavuz niteliğinde bilgilere ihtiyacım var herkes gibi. Gerisi zaten kullanım süresi boyunca gelişiyor. @d karizma önerileriniz var ise önerin hocam.

Edit ve modelleme ile uğraşmıyorum. Oyun (Online) da önemli ama nihai amaç değil. Bunu belirttim zaten.
Linux'un avantajları var ama içerik üretmek için Windows gerekli olabilir.
O yüzden Windows daha avantajlı olabilir bazı durumlarda.

Yine de modelleme için; Blender3D çok güzeldir.
Video editor programı içinde KdenLive ile idare edilebilir.

Bu programları Windows'ta nasıl kullanıyorsan Linux'ta da o denli kullanabilirsin. Hatta daha performanslı kullanırsın.

Linux'un avantajları ama içerik üretmek için Windows gerekli olabilir.
O yüzden Windows daha avantajlı olabilir bazı durumlarda.

Yine de modelleme için; Blender3D çok güzeldir.
Video editor programı içinde KdenLive ile idare edilebilir.

Bu programları Windows'ta nasıl kullanıyorsan Linux'ta da o denli kullanabilirsin. Hatta daha performanslı kullanırsın.
Linux kullanma konusunda ağırlıklı olursa daha iyi olur ama programları indireceğim ihtiyacım olursa diye. Teşekkürler.

Linux kullanma konusunda ağırlıklı olursa daha iyi olur ama programları indireceğim ihtiyacım olursa diye. Teşekkürler.
KdenLive ve Blender3D Linux'ta mevcut.
Bunlarla ile ilgili isen Linux'ta çok performanslı.

Oyun tasarlayacaksan Unity3D de mevcut.

Grafik tasarım ve çizim için Krita çok iyi.

Kişiselleştirme için tavsiyeleriniz nedir? (Bu son sorum olacak :D.)
Özelleşmeye müsait, kolay ve kararında olan stabil masaüstü ortamları ile başla.

XFCE; Bu konuda en başarılıdır. Ayrıca çok performanslı bir masaüstü ortamıdır. XFCE ile hemen hemen diğer dağıtımlarının tasarımını yada kendi tasarımlarını çok kolay yapabilirsin.

KDE; En ince ayrıntısına kadar düzenleme butonu vardır, bu itici ve yapı olarak kararlı değildir.

GNOME; Dock, görev çubuğuna müdahale konusunda biraz uğraştırıcı ama kendisinin modern bir tasarımı vardır. Lakin kaynak kullanımları yüksek olabilir.

Panteon; Çok modern bir dağıtımdır, GNOME çatallamasıdır ama daha performanslıdır. Özelleşmesi ise çok zordur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı