Linux kullanmaya başlayıp Windows'a geri dönme

Cherii

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Tam zamansız üniversite öğrencisi
Merhaba, başlıktan anlaşılacağı gibi Linux kullanmak istesem bile sürekli bir şey oluyor (bottles & Wine kulanmakta zorluk çekmem, DPI ayarları, Windows masaüstü gibi dosya yönetimi yapmakta zorluk çekmem vb.) Ve Windows'a geri dönmek zorunda kalıyorum. Biraz alışkanlık durumu ama Linux kullanmak istiyorum. Herhangi bir öneriniz var mı?

Kendini safe place'e cekme istegin cok normal. Kafaya takip "ben bunda kalacagim" demeli, alisana kadar kullanmalisin. Bana da ilk zamanlar Windows'un dosya yoneticini aratiyordu, su an ise cok fazla derecede memnunum. Istedigim gibi ozellestirebiliyor, at kosturabiliyor, verilerimi Microsoft gibi bir tekele kaptirmiyor olmak beni icten ice mutlu ediyor.

Ayrica Windows'ta calisan cogu uygulama Linux'ta da calisiyor, spesifik olarak ne calismiyor, Wine'a ihtiyac duyuyorsun cok merak ettim. Eger bu calistirmak istedigin uygulama iyi performans istiyorsa Dual-Boot yap Windows'ta o uygulamayi kullan. Main'de Linux olsun her zaman.

Ubuntu + Windows guzeldir, deneyebilirsin.

Kendini safe Place'e cekme istegin cok normal. Kafaya takip "ben bunda kalacagim" demeli, alisana kadar kullanmalisin. Bana da ilk zamanlar Windows'un dosya yoneticini aratiyordu, su an ise cok fazla derecede memnunum. Istedigim gibi ozellestirebiliyor, at kosturabiliyor, verilerimi Microsoft gibi bir tekele kaptirmiyor olmak beni icten ice mutlu ediyor.

Ayrica Windows'ta calisan cogu uygulama Linux'ta da calisiyor, spesifik olarak ne calismiyor, Wine'a ihtiyac duyuyorsun cok merak ettim. Eger bu calistirmak istedigin uygulama iyi performans istiyorsa Dual-boot yap Windows'ta o uygulamayi kullan. Main'de Linux olsun her zaman.

Ubuntu + Windows guzeldir, deneyebilirsin.

İşletim sistemi neden bu kadar önemli insanlar için hiç anlayamadım biliyorum Linux daha elverişli sonsuz özelleştirme var falan ama ne bileyim hiç Windows'tan geçeyim bir şeye hissiyatı gelmedi bana ne kadar Windows'u sevmesem de. PC de iki üç şey kullanıyorum sadece tarayıcı, Blender, Substance Painter bir de oyun oynama kısmı var. O kadar aman aman bir rahatsızlık vermiyor Windows bugları hariç buglar çok kötü delirtiyor orası ayrı da. Son olarak da Game Pass aboneliğim var 2026 Hazirana kadar ve maalesef sadece Windows'ta var Game Pass.

Windows'tan tamamen farklı bir işletim sistemine geçip o sistemi Windows gibi kullanmaya çalışıp üstüne başarısız olursan zaten geçmek istemezsin. Linux'a adapte olman gerekiyor.

İşletim sistemi neden bu kadar önemli insanlar için hiç anlayamadım biliyorum Linux daha elverişli sonsuz özelleştirme var falan ama ne bileyim hiç Windows'tan geçeyim bir şeye hissiyatı gelmedi bana ne kadar Windows'u sevmesem de. PC de iki üç şey kullanıyorum sadece tarayıcı, Blender, Substance Painter bir de oyun oynama kısmı var. O kadar aman aman bir rahatsızlık vermiyor Windows bugları hariç buglar çok kötü delirtiyor orası ayrı da. Son olarak da Game Pass aboneliğim var 2026 Hazirana kadar ve maalesef sadece Windows'ta var Game Pass.
-Windows'ta boşta İşlemci sıcaklığım 50+, Linux'ta ise 35.
-Windows'ta kullanılan Ram 8 GB'ta 4-6 GB. Linux'ta 800 MB - 1 GB.
-Kaynak tüketimi çok minimum olduğu için Laptop şarjım 5 saat gidiyor, Windows'ta bu süreyi almamın imkanı yok.
-Hyprland (yada i3wm gibi) ile sadece klavye kullanarak bilgisayarı günlük kullanımda çok hızlı ve rahat yonetebilirim, sürekli mouse çıt çıt çıt yapmam (KDE'de de klavye tuşu atayabilirsin ama ben pencere yöneticilerini daha başarılı buldum).
-Windows'ta kullandığım tüm uygulamaları/oyunları Linux'ta da oynayabiliyorum.
-Sistemi kurduğunda Linux 8 GB, Windows 20 GB (belki daha fazla) alan kaplar.
-Verilerimi Microsoft'a vermeyi sevmiyorum.

Daha çok şey yazabilirim de umarım bunlar açıklayıcı olmuştur.

Ben de günlük hayatta linux kullanmaktan aşırı keyif alıyorum ama akademik çalışmalar sebebiyle office uygulamalarını aktif kullanmam gerekiyor, libre vb. uygulamalarla ms office kadar profesyonel çalışamadığım için bir türlü sabit olarak linuxta kalamıyorum.

1-İnternet sosyal ve alışveriş hesaplarımı Linux Mint ile yönetiyorum güvenliğim için.
2-Oyun ve 3D tasarım işlerimi windows ile LAN kabloyu pc den ayırarak internetsiz kullanıyorum.

2 ssd değiştirerek kullanırım. Dual boot felan uğraşmam.
Şimdiki durumda ne mantıklıysa onu yapmalısın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı