Linux kurmalı mı, nasıl kurulur?

Makaleler
1
Yer
kocaeli, derince
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 işlemci , B450M PRO-VDH MAX anakart , xpg 16gb(2x8) ram.
Merhaba 4 GB RAM'e sahip bir laptopum var. Windows 10 ve Windows 11 de beni sinir ediyor. Kanser edecek kadar değil ama biraz daha iyi olsa iyi olur. Birkaç program açınca zor dayanıyor. Bu hafta okul için kullanacağım. Sizce Linux mu kurayım yoksa 4 GB RAM daha mı alayım? (200TL).

Linux kullanmanın dezavantajların çok olduğunu da biliyorum. Herhangi bir program kurarken sorun yaşatır mı ya da program ile uyumsuzluk yaratır mı?

Eğer Linux kuracaksam, Linux'un ISO dosyasını Rufus ile kullanabilir miyim?

Linux mu kurayım yoksa 4 GB RAM daha mı alayım? (200TL)
İşlemcin kötüyse 4 GB RAM eklemenin mantığı kalmaz, Linux kurmayı dene memnun kalmazsan geri geç.

Herhangi bir program kurarken sorun yaşatır mı ya da program ile uyumsuzluk yaratır mı?
Hangi programı kurduğuna göre değişebilir ama genel olarak Windows'tan farklı çalışmıyor.

Evet fakat Ventoy ile kurmanı tavsiye ederim.

Merhaba 4 GB RAM'e sahip bir laptopum var. Windows 10 ve Windows 11 de beni sinir ediyor. Kanser edecek kadar değil ama biraz daha iyi olsa iyi olur. Birkaç program açınca zor dayanıyor. Bu hafta okul için kullanacağım. Sizce Linux mu kurayım yoksa 4 GB RAM daha mı alayım? (200TL).

Linux kullanmanın dezavantajların çok olduğunu da biliyorum. Herhangi bir program kurarken sorun yaşatır mı ya da program ile uyumsuzluk yaratır mı?

Linux+4 GB RAM de yapabilirsin :D.

Linux Mint Xfce, Linux Mint Mate, Lubuntu, Linux Lite dağıtımlarına bir bak. Ubuntu tabanlı olduklarından yeni geçen için oldukça kolaylar.

Linux'un dezavantajlarından kastınız uygulama desteği sanırsam. Şu anda uygulama desteği noktasında günlük kullanım için Windows'tan pek geri kalır yanı yok. Doğal olarak Microsoft servislerini çok kullanan biriyseniz alternatiflerini yöenlmeniz gerekebilir.

Linux isonuzu Rufus ile yazabilirsiniz ama balenaEtcher veya Ventoy kullanmanız daha iyi olur.

4 GB RAM al Windows'ta kanser oluyorsan linuxtada olursun.

İşlemcim iyi. İşlemciden kaynaklı sorun yaşamıyorum. 8 GB RAM'in faydası çok olur.

Okulda SolidWorks kullanacağız.

Tamamdır. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. 4 GB RAM daha alacağım. Ve Windows 11 deneyeceğim, duruma göre 10'a da indirebilirim.

4 GB RAM al Windows'ta kanser oluyorsan linuxtada olursun.
Hocam genel olarak Linux dağıtımları hafif oluyor, Linux Mint gibi dağıtımlar kullanırsa o kadar problem yaratmaz RAM yüksek ihtimal.
İşlemcim iyi. İşlemciden kaynaklı sorun yaşamıyorum. 8 GB RAM'in faydası çok olur.
O zaman 4 GB RAM eklemesi yapmanız sizin için en ideali olur, Windows 10 + 8 GB RAM yapın.

Lubuntu 18.04, Peppermint OS, Xubuntu tavsiye edebilirim. Üçü de Debian tabanlı olduğu için Linux'u öğrenmenizi kolaylaştıracaktır ve aynı zamanda üçü de çok hafif dağıtımlardır.

Hocam SSD yoksa ayrıca işlemciniz de kötüyse Windows 10-11 düzelmez RAM ile. Linux Mint Xfce ile Dual boot yapabilirsiniz denemek amaçlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı