Linux Mint 20 Mate ve Windows 10 Pro Dual Boot nasıl yapılır?

Slloven

Femtopat
Katılım
9 Kasım 2020
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, Dual Boot yapmaya karar verdim. şu anki işletim sistemim Windows 10 Pro ve bunun yanına Linux Mint 20 Mate kuracağım.
Sistem özelliklerim: Laptopum Dell Inspiron N5010 6 GB RAM AMD Radeon HD Mobility 5470 1 GB ekran kartı işlemcim I5-M460 2.53 GHz fakat şu an laptopta batarya bozuk oldugu için takmıyorum. O yüzden biraz performans kaybı var ama batarya alacağım. Dual Boot'u nasıl yapabileceğimi yazabilirseniz çok sevinirim.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Bunu yapmadan önce şu an kullandığım Windows 10 Pro'da C ve D olarak 2 tane bölüm var laptopta 500 GB harddisk var. C ve D diskini tek disk yapabilir miyim? Daha sonra onu bölüp böldüğüm kısma Linux'u kurmayı düşünüyorum.
 
Şuan D Diskini Direk Biçimlendirdim linuxu buraya kuracağım C diskinde 117 gb alan var D diskinde 341 gb alan var. yeterlimi bu seviye
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı