Çözüldü Linux Mint kurarken yeni bir EFI bölümü oluşturmaya gerek var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Stereo.Luigi99

Hectopat
Makaleler
6
Yer
Isparta
Selamlar. En son EFI bölümünü genişletmiş fakat bir şekilde Linux Mint'i bozmuştum.

Silip yeniden kuracağım da aklıma şu takıldı: Önceki kurulumda yeni bir EFI bölümü oluşturmuştum ve
genel olarak hiçbir işe yaramamıştı. Şu anda tek bir EFI bölümü var ve içinde Windows ile OpenCore (Hackintosh) kurulu.

Yeni bir EFI bölümü oluşturup Linux Mint'i oraya kurmaya gerek var mı?
EFI bölümü de 1 GB. Kolay kolay dolmaz yani. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Diskte bir EFI bölümü varsa ve bu biçim kısmında görünüyorsa, kurulum sırasında otomatik olarak EFI bölümü olarak ayarlanır. Önyükleyici kısmı başka bir şey, ama burada da bir değişiklik yapmana gerek yok. Sadece kök dizini (/) ayarlaman yeterli olacaktır.
EFI bölümünü değiştirirken, bölümün UUID'si değişmiş olabilir, bu sebeple EFI bölümü bağlanamamıştır.
Bence de öyle oldu. Windows da boot etmedi, onu BCDBOOT ile düzelttim.
Gerek yok. Mevcut EFI bölümünü kullanabilirsin.
Teşekkürler. Yani kurulumda çıkan aşağıdaki şeyi EFI bölümü olarak ayarlamam gerek, değil mi?

1694254364757.png

Diskte bir EFI bölümü varsa ve bu biçim kısmında görünüyorsa, kurulum sırasında otomatik olarak EFI bölümü olarak ayarlanır. Önyükleyici kısmı başka bir şey, ama burada da bir değişiklik yapmana gerek yok. Sadece kök dizini (/) ayarlaman yeterli olacaktır.

Çözüm
Teşekkürler, başarıyla triple boot kurdum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı