Ben boot Security için 2-3 saat harcadım ve sana yol olsun diye sistemi kapatıp BIOS fotoları çektim.
Şimdi basit fotoğraf BIOS karşılaştırması yapmaktan kaçıp... Vallahi hiç yakıştıramadım...
Mikropsoft un ekmeğine yağ-bal-kaymak sürmüş oluyorsunuz.
Peki ayrı ayrı söyleyebilir misiniz o zaman. Bir de CSM kapatıp Windows açılıyor mu bakarsanız sevinirim.
Tamam sorun yok o zaman. Csm kapatınca linux açılıyor mu peki?CSM kapatınca Windows açılıyor.
Tamam sorun yok o zaman. CSM kapatınca Linux açılıyor mu peki?
Boot optionstan gruba bastığında çıkan ekranın fotoğrafını atabilir misin?Hayır. CSM kapalıykende açılmıyor.
Sorun USB 3.1 portlarından olabilirmiş. Tüm aygıtları 2.0 girişine takıp öyle deneyeceğim.
Anakart marka ve BIOS'a göre dğeişiklik gösterse bile benzer menüler vardır mutlaka.
Öncelikle Security'den değişim yapacaksın. Sonra da boot seçeneğinden Windows yerine disk seçimi yap. Yoksa sürekli disklerinde Windows boot arayacak. Linux olması durumunda bahsettiğin siyah ekranda yazdığı gibi GRUB-Security ekranında kalacaktır.
2. aşamalı Security değişimi yapmak zorundasın.
Bu Security sorunuda foruma gelip mikropsoft reklamı ve üstünlüğü taslayan ama tekel savunucularına gelsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.