Linux Mint'den daha iyi dediğiniz günlük kullanım için bir Linux distrosu var mı?

Hala Arch Linux mu kullanıyorsun?
Fedora Workstation kullanıyorum. Bilgisayarı sabah akşam düzenlemek yerine stabil ama güncel bir şeyde kalıp gerekli uygulamaları kullanmak ve oyun oynamak çok daha rahat. Psikopatlaşmış kullanıcı tanımından çıkıp günlük kullanıcı tanımına geçtim. Kesinlikle daha iyi hissettiriyor.
 
Dusuk sistemlerde performansi nasıl bilmiyorum ancak RAM kullanimi biraz fazla. Deneyebilirsiniz yine de.

Reis OpenSUSE nasıl peki?

Fedora workstation kullanıyorum. Bilgisayarı sabah akşam düzenlemek yerine stabil ama güncel bir şeyde kalıp gerekli uygulamaları kullanmak ve oyun oynamak çok daha rahat. Psikopatlaşmış kullanıcı tanımından çıkıp günlük kullanıcı tanımına geçtim. Kesinlikle daha iyi hissettiriyor.

Bir ara Fedora kullandım ama şu an nasıl bilmiyorum sence Linux Mint yerine kullanılırmı düşük özellikli laptop var elimde şu an Linux Mint Xfce ile bayağı hızlı ve stabil çalışıyor sence Fedora Xfce ile aynı performansı verebilir mi?
 
Reis OpenSUSE nasıl peki?

Halihazirda kullaniyorum. Secure Boot desteginin olmasi, YaST'in bulunmasi, hem stabil hem de guncel paketler sunuyor olmasi harika bir sey. Gorup gorebilecegin her seyi bulunduran, fazlaca ozellige sahip olan bir dagitim. RPM paket sayisi da fazla. Ustelik sadece Zypper degil DNF tarzi paket yoneticilerini de kullanabiliyorsunuz.
 
Halihazirda kullanıyorum. Secure Boot desteginin olmasi, Yast'in bulunmasi, hem stabil hem de guncel paketler sunuyor olmasi harika bir şey. Gorup gorebilecegin her seyi bulunduran, fazlaca ozellige sahip olan bir dagitim. RPM paket sayisi da fazla. Ustelik sadece zypper degil dnf tarzi paket yoneticilerini de kullanabiliyorsunuz.

Sistem kullanımı nasıl peki kasarmı sence benim Low level sistemde.
 
Debian tabanlı MX önerebilirim. Debian zaten stabillik dedin mi akla ilk gelen tabanlardan.
 

Geri
Yukarı