Linux neden kullanılır ve kullanılır mı?

Makaleler
1
Son zamanlarda çok görmeye başladım bu işletim sistemini, masaüstü ortamı falan çok güzel gözüküyor. Peki bu işletim sisteminin artıları neler? Oyun kısımı nasıl? Forex Real Trade uygulaması sıkıntı çıkartır mı? Kullanımı zor mu? Sistem: GTX 1050 Ti, i5-7400 8 GB 2400 MHz. 1 TB HDD.

Oyun ve birkaç programda sıkıntı çıkıyor çünkü programlar vs windowsa çıkıyor bazı oyunlar bir program yardımıyla oynayabiliyordunuz ama adını unuttum genel olarak yazılımcılar kullanıyor ve sistemi düşük olanlar.

Oyun oynayabilirsiniz, ama çok büyük bir beklentiniz olmasın.

1-2 dağıtım dışında kurulumu ve kullanımı kolay.

Her kullanıcının farklı amaçları olabilir, dağıtımlarda farklı amaç için geliştiriliyor zaten. Ev kullanıcısı, server veya gizlilik için olan dağıtımlar var. Kullanıcının hangisi işine geliyorsa onu seçip kullanabilir.

Kullanımı zor değil çoğu uygulamanın desteği var. Oyun kısmında Valve oyunları ve Steam'da bir sürü oyun var.

Oyun ve birkaç programda sıkıntı çıkıyor çünkü programlar vs windowsa çıkıyor bazı oyunlar bir program yardımıyla oynayabiliyordunuz ama adını unuttum genel olarak yazılımcılar kullanıyor ve sistemi düşük olanlar.

Oyun oynayabilirsiniz, ama çok büyük bir beklentiniz olmasın.

1-2 dağıtım dışında kurulumu ve kullanımı kolay.

Her kullanıcının farklı amaçları olabilir, dağıtımlarda farklı amaç için geliştiriliyor zaten. Ev kullanıcısı, server veya gizlilik için olan dağıtımlar var. Kullanıcının hangisi işine geliyorsa onu seçip kullanabilir.

Ekran Alıntısı.PNG

Şöyle bir uygulama var, bu uygulamanın çalışıp çalışmayacağını nasıl anlayacağım?

Linux, bir çekirdektir.
Eğer GUI/Linux kullanmak istiyorsanız Mint ile başlayabilirsiniz.

Masaüstü ortamı falan çok güzel gözüküyor.

Linux'u istediğiniz kadar kişiselleştirebilirsiniz. O yüzden böyle.

Peki bu işletim sisteminin artıları neler?

Açık kaynak olması, performans konusunda artılarının olması, stabil olması.

Oyun kısımı nasıl?

Güzel antihile sistemine sahip oyunlar hariç neredeyse hepsini kullanabilirsiniz.

Kullanımı zor mu?

Mint gibi kolay bir işletim sistemi de seçebilirsiniz, Arch gibi benim daha kurmayı beceremediğim bir işletim sistemi de.
Ben bilgisayarda Ubuntu ile başlamıştım Linux'a.

Eki Görüntüle 975589

Şöyle bir uygulama var, bu uygulamanın çalışıp çalışmayacağını nasıl anlayacağım?

Hocam, ne uygulaması?
Linux'ta Wine ile çalıştırırsınız büyük ihtimalle. İsterseniz kurmadan Live olarak deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı