Neden Linux kullanılır?

Şahıs veya devletler.

Şahısı bilmem fakat devletlerden korunmak kolay değil. İnternette gizliliğinizi sadece IP adresinizi gizleyerek sağlayamazsınız. Parmak izinizin de olabildiğince yaygın olması gerekiyor. Bu noktada Tor tarayıcıyı kullanmak yapılabilecek en iyi şey olur. Ama onun da kırılma yolları var, yeter ki aranan bir insan olun.

Şahısı bilmem fakat devletlerden korunmak kolay değil. İnternette gizliliğinizi sadece IP adresinizi gizleyerek sağlayamazsınız. Parmak izinizin de olabildiğince yaygın olması gerekiyor. Bu noktada Tor tarayıcıyı kullanmak yapılabilecek en iyi şey olur. Ama onun da kırılma yolları var, yeter ki aranan bir insan olun.
Orasını bilmiyorum ya. Mr.Robot dizisinde ki Elliot şahsı gizleniyordu, dedim acaba var mı böyle tam anonim olmak falan filan. 😀

Kullanım amacına göre değişkenlik gösteren bir durum.

Ne için işletim sistemi kullanacaksınız?

Örneğin oyun oynamak içinse linux bu özgürlüğü size istediğiniz şekilde sunmayacaktır.

Oyun oynamak istiyorsanız şuan için Windows ile sınırlısınız.

Fakat ben Bilgisayarı öğrenmek,işletim sistemi nedir öğrenmek istiyorum diyorsanız aradığınız işletim sistemi linux dağıtımlarından biri olabilir.

Bir yapının işletim sistemi olabilmesi için bir kernel yani çekirdek ve bir shell yani kabuk (kernel ı yönetebilmeniz için) yeterlidir.

Burda linux distroları ile birlikte kullanım amacınıza göre ayrılıyor.

Son kullanıcıya yönelik bir deneyim arıyorsanız size tavsiyem ubuntu ve ya debian olacaktır.

Fakat ben işin derinliklerine inmek istiyorum diyorsanız arch-linux tavsiye ederim.Kendinize uygun bir gui seçerek özgürce arayüze müdahalelerde bulunabilirsiniz.

Linux ile kendinizi donanıma daha yakın,daha müdahale edebilir bulacaksınız.
İşletim sistemine komutlarla müdahale etmek Bilgisayar kullanımını daha eğlenceli hale getirmesi bir yana belli bir süre sonra bakmışsınız Windows işletim sisteminizi oyun oynamak dışında açmıyorsunuz.

Tavsiyem diskinizde bir partition oluşturarak grub-loader sayesinde hem bir linux dağıtımı hemde Windows kullanmanız olacaktır.

Edit: Eklemeyi unutmuşum :) Filesystemlerin sadece fat32 ve ntfs den ibaret olmadığı diskiniz üzerinde neler yapabileceğinizi görmek için güzel bir fırsat olacaktır linux kullanmak.

Saygılar.

Kim niye kullanıyor bilmem de, yazılımcı olmayıp kullanabilene helal olsun.
Yazılımcı olmaya gerek yok. Bir çift kodla uğraşmadan işlerimi hallederken Windows'ta oradan oraya girmem ona buna izin vermem gerekli ama Linux'ta iki satır kodla bitiriyorum ayrıca yazılım bilmiyorum sadece temel kodları biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı