Linux sistemde YouTube'da 1080p video izlenmiyor

taşıdelen

Hectopat
Benim Celeron N3050 işlemcili bir laptopum var, uzun süredir kullanılmıyor. Sadece YouTube ve film izlemek için kullanmak istiyorum. İlk olarak Mint kullandım, ancak 720p bile düzgün açmadı. Lubuntu'da da aynı sorunla karşılaştım. Artık 1080P'yi geçtim, 720p60FPS YouTube videosu izleyebileceğim bir çözüm veya işletim sistemi arıyorum.

Celeron N3050.
4 GB RAM.
240SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'ta konu oyun ve video izlemeye gelince dağıtımdan çok, ekran kartının desteği olup olmaması önemli. Bildiğiniz üzere nvidia ekran kartlarında genel olarak linuxta sorun yaşanabiliyor.(Her ne kadar sorunsuz kullanıyorum ben diyen şanslı arkadaşlar olsa da durum bu.) Kullandığınız dağıtımda ekran kartınızı kurduğunuzdan emin olun.

Benim Celeron N3050 işlemcili bir laptopum var, uzun süredir kullanılmıyor. Sadece YouTube ve film izlemek için kullanmak istiyorum. İlk olarak Mint kullandım, ancak 720p bile düzgün açmadı. Lubuntu'da da aynı sorunla karşılaştım. Artık 1080P'yi geçtim, 720p60FPS YouTube videosu izleyebileceğim bir çözüm veya işletim sistemi arıyorum.

Celeron N3050.
4 GB RAM.
240SSD.
Benim 2008 çıkışlı T7600'den bile daha güçsüz bir işlemciye sahipsiniz. Kasması 1080P'de olanaksız zaten ama 720P?
Windows LTSC en zayıf Windows oluyor ama Linux dağıtımları dahada hafiftir. Tabi uzmanları daha iyi bilir hangisi daha iyi, Linux dağıtımlarından.

Windows'u geri dönmek isterseniz LTSC tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Celeron N3050.
4 GB RAM.
240SSD.
O işlemci açmaz zaten 1080p ve 720p60. Güçsüz yani. Ki dizüstü dizaynını da hesaba katınca çok zor yani. Düzgün bir Tuning ve soğutma yetersiz ise soğutma gerekli.

Zamanında o işlemciye sahip olmuştum, işletim sistemi değiştirseniz bile video izleyemezsiniz. Çöpe atılsa yeridir gerçekten, fazlaca kötü bir işlemci.

android felan yüklsem iş görmezmi yoksa harbi çöpmü
İçine Android yüklemeniz iyi olmaz, zaten ARM tabanlı bir sistem değil ve Android desteklemez.

2 çekirdekli bir işlemciniz var ve güncel teknoloji olsada performansı 2005 civarı işlemciler gibi.
Aradaki performansı daha iyi anlayın diye, 2500 civarına satılan laptoplardaki bir i5'in performans puan farkına bakın.

Tabi bu örnek verdiğim işlemcileri alın demiyorum, sadece ne kadar güçsüz olduğu biraz belli olsun istedimki... Bu i5 daha eski teknoloji, sizin işlemcide 2015 çıkışlı zaten. Yeni bilgisayar alsanız iyi olur kısaca, almazsanızda 720p 30FPS veya 480p devam edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı