Linux Tavsiyesi

244012

Hectopat
Makaleler
7
İyi bir dizüstü bilgisayarım var. Hangisini kaldırır derdim yok. Farklı işletim sistemlerini keşfetmek istiyorum. Özellikle Arch Linux nasıl merak ediyorum. Başka tavsiyeleriniz var mı yoksa Arch Linux iyi bir seçenek mi?

Arch öyle kurması zor kurduktan sonra tamam bir dağıtım değil. Bug çıkar ve güncellemeyle geçmez, siz fixlemek zorunda kalırsınız. Arch’ın hedef kitlesi uzmanlar, power user denen kullanıcılardır.

Sisteminiz iyiyse Pop!_OS, Manjaro, Linux Mint, Ubuntu ve türevlerini kurabilirsiniz.

İyi de Kubuntu Ubuntu'nun KDE eklenmiş versiyonu olduğu için terminalle uğraşmak zorunda kalmaz mı?
Neden terminalle uğraşmak zorunda kalsın ki? Kubuntu'da uygulama kurmak ve güncellemek için Discover diye bir uygulama var. İnternetten indirilen DEB dosyalarını kurmak için komut kullanacaktır ki bu Ubuntu'da da bu şekilde. Linux Mint'te bu şekilde değildi sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı