Linux'a geçilmeli mi?

hocam bu dağıtımlar neyi değiştiriyor
Linux aslında bir "çekirdek". Dağıtımlar bu çekirdek üzerine yapılıyor. Dağıtımların iyi ve kötü olduğu yönler var. Örneğin Zorin ve Mint son kullanıcı için kullanımı kolay ve güzel arayüze sahip dağıtımlardır,i ancak Arch deneyimli ve teknik bilgiye sahip kullanıcılara hitap eden bir dağıtımdır. Linux'un bir güzel tarafı da yüzlerce dağıtım arasından istediğinizi seçebilmeniz olacaktır.

Dağıtımlar küçük farklılıklar var ancak çoğu aynı yani çok kafa yormayın hoşunuza gideni seçin.

Kendim Windows kullanıyorum program desteği ( benim kullandığım programlar için) olsaydı çoktan geçmiştim Linux'a.
Sırf Adobe programları olmadığı için Linux'a geçemeyen çok kişi var.😕

Ayrıca Linux bilmiyorsanız ve yeni kullanmaya başlayacaksanız 2 önerim var:

1-) dağıtım olarak Zorin OS kurun çünkü her şeyi grafik arayüzden yönetebilirsin terminal kullanmama gerek kalmaz ( bazıları için terminal öcü gibi gözüküyor o yüzden dedim ama terminal kullanırsınız işinizi çok daha hızlı halledersiniz)

2-) YouTube Yusuf ipek adlı kanalın Linux ile ilgili videolarını izleyin kendisi teknoloji alanında açık ara en iyi Türk içerik üreticisidir.
( Zorin OS incelediği videosuda var bakabilirsiniz)

Sırf Adobe programları olmadığı için Linux'a geçemeyen çok kişi var.😕

Evet Linux aslında daha fazla bu tarz klasik programları desteklese Windows alternatifi olabilir

Ayrıca Linux bilmiyorsanız ve yeni kullanmaya başlayacaksanız 2 önerim var:

1-) dağıtım olarak Zorin OS kurun çünkü her şeyi grafik arayüzden yönetebilirsin terminal kullanmama gerek kalmaz ( bazıları için terminal öcü gibi gözüküyor o yüzden dedim ama terminal kullanırsınız işinizi çok daha hızlı halledersiniz)

2-) YouTube Yusuf ipek adlı kanalın Linux ile ilgili videolarını izleyin kendisi teknoloji alanında açık ara en iyi Türk içerik üreticisidir.
( Zorin OS incelediği videosuda var bakabilirsiniz)
evet yusuf abiden dolayı açtım birazda konuyu o çok bahsediyor takip ediyorum. ha birde terminale alışmam pek uzun sürmez diye düşünüyorum.

Evet Linux aslında daha fazla bu tarz klasik programları desteklese Windows alternatifi olabilir

evet yusuf abiden dolayı açtım birazda konuyu o çok bahsediyor takip ediyorum. ha birde terminale alışmam pek uzun sürmez diye düşünüyorum.
Burda sorun Linux'la alakalı değil. Adobe Linux'u desteklemiyor desek daha doğru olur.

Burda sorun Linux'la alakalı değil. Adobe Linux'u desteklemiyor desek daha doğru olur.
Hocam olay Linux'la alakalı değil şirketler ile alakalı Windows tekel olduğu için programları kendisine uyduruyor koskoca Adobe Linux'a programlarını uyarlayamaz mı? Tabiikide yapar ancak istemiyor.
bunlarda doğru adobede istemiyor ama işte keşke istese

Evet Yusuf abiden dolayı açtım biraz da konuyu o çok bahsediyor takip ediyorum. Ha bir de terminale alışmam pek uzun sürmez diye düşünüyorum.

Yusuf Ipek'in videolarını izleyin Linux'u anlarsınız zaten.

Terminalide kullanmak çok gerekmiyor ( Zorin OS için) ama dediğim gibi öğrenirseniz daha hızlı yaparsanız her şeyi.

Yusuf Ipek'in videolarını izleyin Linux'u anlarsınız zaten.

Terminalide kullanmak çok gerekmiyor ( Zorin OS için) ama dediğim gibi öğrenirseniz daha hızlı yaparsanız her şeyi.
terminal bir dil kullanıyormu yoksa cmd mantığı birşeymi. çok yerde duydum fakat hiç araştırmadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı