Linux'a geçmek için Rufus gerekli mi?

ibocerrah

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Zorin OS'a geçeceğim Rufus falan duydum. Bu Rufus ne işe yarıyor? Yarıyorsa da nasıl kullanacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus ISO dosya kalıplarını USB'ye yazmak için kullanılır. Bu sayede sistem USB üzerinden başlatıp kurulumu gerçekleştirirsiniz.

Rufus değilde Ventoy kullanmanız daha sağlıklı olur. Ventoy ve Rufus USB belleğinizi önyüklenebir bir biçimde (yani ISO dosyasını başlatabileceğiniz şekilde) biçimlendirmeye yarıyor.

Rufus ile işletim sisteminin iso dosyasını USB'ye yazdırıyorsun daha sonra biostan kuruyorsun. Gerekiyor.

Arkadaşlar Zorin OS'a geçeceğim Rufus falan duydum. Bu Rufus ne işe yarıyor? Yarıyorsa da nasıl kullanacağım?

Bence Ventoy kullan. Hem diğer dosyalarını içine atıp kullanabilirsin. Sıkıntı çıkarmaz

Ve sorun olmazsa Linux'a geçme sebebin nedir?

Bence Ventoy kullan. Hem diğer dosyalarını içine atıp kullanabilirsin. Sıkıntı çıkarmaz.

Ve sorun olmazsa Linux'a geçme sebebin nedir?

Vallahi sen öyle deyince bende bilmiyorum ki. Malum şahıs övüp övüp durdu. Kendini hacker sanan kuzenimde Kali Kali deyip duruyor. E PC zaten yavaş. Belki Linux'a geçersem akıcı olur diye. Bir de yazılımcılar için daha iyimiş falan e bende yazılım ile ilgileniyom. Bir de zten çok Windows'a özel program kullanmadığımı fark edince Linux'e geçim dedim.

Rufus kullanıcaksanız sisteminiz UEFI ise GPT seçin ve Linux'a geçmek için Rufus gerekli USB'ye ISO dosyası yazdırarak daha kolay bir şekilde geçersiniz.

O değil de nasıl cevaplandı diye şey yapacağım bu konuyu. Sağ olasın bu arada hepiniz yararlı cevap verdiniz. Zaten tek ihtiyaacım olan şey Rufus yerine Ventoy kullan. E 2 3 kişi öyle deyince Rufus mufus uğraşmam ben dedim.

Ventoy daha mantıklı. Bir kere kurduktan sonra birden fazla ISO dosyasını kullanabiliyorsunuz. Daha pratik.

Vallahi sen öyle deyince bende bilmiyorum ki. Malum şahıs övüp övüp durdu. Kendini hacker sanan kuzenimde Kali Kali deyip duruyor. E PC zaten yavaş. Belki Linux'a geçersem akıcı olur diye. Bir de yazılımcılar için daha iyimiş falan e bende yazılım ile ilgileniyom. Bir de zten çok Windows'a özel program kullanmadığımı fark edince Linux'e geçim dedim.

Yalnız Linux EXE dosyalarının hiçbirini açmıyor. Onun için farklı bir program kullanman gerek. Ama o programda her EXE dosyasını harfi harfine açmıyor. Ve Linux'ta her oyunuda oynayamaszın. BattlEye vb gerektiren oyunlarda Linux desteklemediğinden ban yersin. Crack oyun yükleyemezsin. Ben Linux'a geçtim. Pişman oldum. Geri Windows'a dönemedim. Bilgisayarcıya götürdüm. Öyle oldu. Yani oyun oynamayacaksan Linux'a geçme. Modlu ISO'ları tercih et. Atlas OS 10 kullanabilirsin. Şu anda ben atlas OS 11 kullanıyorum gayet memnunum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı