Linux'a gecmek mantıklı mı?

Hayır mantıklı değil. Çünkü kartınızda Vulkan apisi yok, dolayısıyla oyun performansı çok düşük olacaktır. Yani daha çok FPS'in aksine çok daha düşük FPS'e sahip olabilirsiniz.
AtlasOS gibi Windows'u hafifleten çözümlere bakabilirsiniz.

Eğer Windows oyunlarını Wine emulatörünü yükler oynarım derseniz olur ama FPS düşüşü olur.

Wine is not emulator. Oyunculuk için de yalın haliyle Wine kullanılmaz. Steam'le beraber gelen Proton gibi Wine tabanlı/çatalı araçlar kullanılır.

Hayır mantıklı değil. Çünkü kartınızda Vulkan apisi yok, dolayısıyla oyun performansı çok düşük olacaktır. Yani daha çok FPS'in aksine çok daha düşük FPS'e sahip olabilirsiniz.
AtlasOS gibi Windows'u hafifleten çözümlere bakabilirsiniz.

Wine is not emulator. Oyunculuk için de yalın haliyle Wine kullanılmaz. Steam'le beraber gelen Proton gibi Wine tabanlı/çatalı araçlar kullanılır.

Atlas OS kurdum iyi oldu PC rahatladi Linux'a gerek yokmuş GTA Online'de 7GB RAM kullanıyordu crash atıyordu şu anda 4.2 RAM yiyor

i5 3230M.

DDR3 8 GB RAM.

TwinMOS 240GB.

NVIDIA GT 710M.

Intel HD 4000.

Laptopum bu Windows cok RAM yiyor boşta 3GB kadar oyunlarda arkada bir şey acık kalınca crash yiyorum, GTA'dan bahsediyorum Online 55 FPS 60 FPS oynuyorum sizce mantıklı mı? Ha bir de 1x16 GB laptop RAM buldum ama fiyati tuzlu biraz benimki, SDRAM alacağım DDR3L sizce uyum saglar mı?
GTA Online oynuyorsanız LTSC Sürüm yada kullandığınız gibi AtlasOS tavsiye ederim.
Online Linux'ta oynayamazsınız Anticheat dolayısıyla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı