Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Kanka bende ilk denediğimde hiçbir şey anlamayıp Windows'a kaç kere döndüm. Üstelik hangi dağıtımı kullandığınızda önemli ve FPS kilitlemenize gerek yok.
Hocam FPS kilitlemek ekrandaki yırtılmaları ve gereksiz ısınmayı engelleyebiliyor. İşe yarayan bir özellik aslında.

Linux dağıtımların da nasıl yapılıyor ben de merak ettim şu an.

Onu Windows'ta yapamıyor. MacOS'a bakabilirsin.

KDE connect veya gsconnect ile telefon ve bilgisayar arasında işlevsel bir bağlantı sağlanabiliyor. Belki bahsettiğiniz şeylerin en azından bir kısmını bunlar sağlayabilir.

Bu ekosistemi yapmak mümkün ama bu işe yoğunlaşmıyorlar
Eğer olursa teknoloji çöplüğü azalır, arz talep meselesi bir nebze azalır ve küresel ısınma gibi bir nebze çevresel sorunlar giderilir.

Hiçbir zaman bugünü düşünmeyin çünkü her zaman yarını düşünmek gerekir.

Hocam Windows gibi her şeye destek sağlıyor mu bilemiyoruz. Bir sorun çıksa dönememekten de çok korkuyoruz.
Linux'da bütün şeyler ayrı bir pakettir. Bugün bahsettiğimiz GNOME, Cinnamon, XCFE gibi bütün arayüzler başkaları tarafından tasarlanmıştır. Hangi Linux sürümünde olursanız olun tek bir komutla kaldırabilir, tek bir komutla da istediğinizi yükleyebilirsiniz. Açık kaynak kodlu olduğu için birçok kod hatalar çok kolay bulunuyor ve hataların asıl sebebi rahatlıkla bilinebiliyor. Windows'da nedenini bile anlamadığınız sorunları belki format atmadan veya onlarca güncelleme ile çözülemezken Linux'da rahatlıkla çözülebiliyor. Geliştiricisi uygulamayı bıraksa bile başkası geliştirmeye devam edebilir. Sorun yaşarsanız bir şeyi rahatlıkla kaldırıp alternatifini rahatlıkla kurarsınız.

Linux'da bütün şeyler ayrı bir pakettir. Bugün bahsettiğimiz GNOME, Cinnamon, XCFE gibi bütün arayüzler başkaları tarafından tasarlanmıştır. Hangi Linux sürümünde olursanız olun tek bir komutla kaldırabilir, tek bir komutla da istediğinizi yükleyebilirsiniz. Açık kaynak kodlu olduğu için birçok kod hatalar çok kolay bulunuyor ve hataların asıl sebebi rahatlıkla bilinebiliyor. Windows'da nedenini bile anlamadığınız sorunları belki format atmadan veya onlarca güncelleme ile çözülemezken Linux'da rahatlıkla çözülebiliyor. Geliştiricisi uygulamayı bıraksa bile başkası geliştirmeye devam edebilir. Sorun yaşarsanız bir şeyi rahatlıkla kaldırıp alternatifini rahatlıkla kurarsınız.
Hocam ben zaten çoktan Linux dağıtımlarından birine geçtim. 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı