Linux'a nereden başlamalıyım?

Topladığınız sistemin özellikleri nedir?

Ubuntu tabanlı bir dağıtım ile başlayabilirsiniz.(Ubuntu'nun kendisini önermiyorum.) Linux Mint veya kubuntu olabilir.

Boştaki HDD'ye kurabilirsiniz. Sanal makineye göre çok daha performanslı oluyor. Kurulum sırasında yardımcı olurum.

Mint-cinnamon dağıtımını indiriyorum şu an, neler ile başlama mı önerirsiniz?

Eki Görüntüle 663392
Bu resmi çok gösteriyorum belki ama gerekiyor. Made in arcolinux. Ben Arch tabanlı dağıtımlardan yanayım ama tercih sizin. Öğrenmek için çok azimli iseniz direkt Arch'da deneyebilirsiniz fakat tavsiye etmiyorum. Debian'da iyidir. Bilgisayarınızda ben de sorun çıkacağını tahmin etmiyorum.

Önce Virtualbox ile Arch ve Mint dağıtımlarını kurarım önce Mint'ı öğrenirim tam anlamıyla öğrendikten sonra Arch'a geçerim orada da yeterli olduktan sonra hastası olduğum ve zaten kurulu olan Kali ile devam ederim.

Fotoğraflardaki gibi.

Bir arkadaş SS atmış ben de atayım dedim :D bu arada macOS değil bilesiniz

ssal.png

Şu an için Notepad++'ı öğrenmeye çalışıyorum. Sıfırım her konuda ufak tefek komutlar biliyorum o kadar.
Notepad++, GNU/Linux'ta yok ve öğrenmeye değecek bir kod editörü değil. Notepad++ yerine Visual Studio Code'a geçmenizi tavsiye ederim. Visual Studio Code işinizi kolaylaştıracaktır ayrıca bir sürü tema ve eklenti seçeneği var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı