Linux'a nereden başlanır?

Linux'un işleyişi kodlar üzerine kurulu. Yani bir işlem yapmak istiyorsanız kodlar ile yapmanız gerekiyor.
Gerekli terminal kodlarını ve Linux'un nasıl işlediğini öğrenmeniz gerekiyor demek istiyorum.

Kodlamanız gereken bir yer yok başlangıç için. Program kuracaksanız kod ile kuruyorsunuz vs.

Her Linux işletim sistemi öyle değil Debian tabanlı Windows'tan daha kullanıcı dostu basit Linux işletim sistemleri de bulunuyor.

Ama Roines hoca Mint dedi. Kafam bulandı.
Ekran Resmi 2024-02-11 22.44.27.png

Fark etmez, Mint de olur. İndir kur devamı gelir.
Ubuntu niye kullansın? Bir sürü dağıtım var başlamak için.
Oraya mı takıldın birader?

@606210 öğrenmek isteyen biri kodlar ile öğrenmesi daha iyi olacaktır.
"Linux" dediğimiz zaman kodlar her zaman içerisinde bir yerde kullanılması gerekiyor.

Önce veya sonra kodları kullanacak bir yerde. Temelden alırsa ileri süreçte daha iyi olacaktır yeni başlayan biri için.

Tabii sizin de öneriniz güzel.

Ubuntu diyor herkes ama bir işe yaramıyor başlangıçta. Mint başlangıç dostu bir seçim.
Başlangıç dostu falan geç bunları. Ubuntu da Mint de aynı kafada, Ubuntu çok yaygın olduğu için tonla kaynak ve tek satır komutlar var. O sebeple önerdim. Ben Arch'la başladım, Arch'la öğrendim. Kurulumu da kendim yaptım. 4 saat sonunda Arch'ı kurabildim ama kurduğumda da öğrenmiştim çoğu şeyi. Başlangıç dostu olan en zorudur böyle işlerde.

@606210 öğrenmek isteyen biri kodlar ile öğrenmesi daha iyi olacaktır.
"Linux" dediğimiz zaman kodlar her zaman içerisinde bir yerde kullanılması gerekiyor.

Önce veya sonra kodları kullanacak bir yerde. Temelden alırsa ileri süreçte daha iyi olacaktır yeni başlayan biri için.

Tabii sizin de öneriniz güzel.

Tabii ki katılıyorum size sadece Linux'un eskisi gibi zor ve kod bilgisi gerektirmeden kullanılabilecek osları olduğunu belirtmek istedim. Konudaki kişi zaten Linux öğrenmek istediğine göre Windows tarzı basit OS kullanmak istemiyor. Terminal kodlarını kullanabilmeyi ve kendini geliştirmeyi istediğini düşünüyorum.

Cevap veren herkese teşekkürler. Linux öğrenirken Youtube'dan izleyebileceğim bir kanal öneriniz var mıdır?
Bu is öyle yazılım öğrenir gibi izleyerek olmaz. Takıldığın yerde yazarsın bakarsın. Hata alınca hatayı aratırsın. Koskoca işletim sistemini nasıl öğretsinler? Basit komutlara bakabilirsin en fazla. Yeni dosya oluşturma, dosyalar arası gezinme falan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı