Linux'u Eleştiriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Android cihazlar, sunucular, televizyonlar, akıllı saatler vb. birçok cihaz Linux tabanlı. Apple'nin macOS işletim sistemi de her ne kadar doğrudan Linux olmasa bile Linux'a benzeyen bir altyapıyı kullanıyor.

Evet, belki %85-90 olmayabilir ama pastanın büyük payını Linux alıyor diyebiliriz.

Windows 10'da bebek oyuncağı değil, o pastanında en az %30'u Windows'un.

Android cihazlar, sunucular, televizyonlar, akıllı saatler vb. birçok cihaz Linux tabanlı. Apple'nin macOS işletim sistemi de her ne kadar doğrudan Linux olmasa bile Linux'a benzeyen bir altyapıyı kullanıyor.

Evet, belki %85-90 olmayabilir ama pastanın büyük payını Linux alıyor diyebiliriz.
Unix tabanlı.
Windows 10'da bebek oyuncağı değil, o pastanında en az %30'u Windows'un.
Windows 10 kullanıyorum ama şahsen Windows 7 daha güzel. Kendi bilgisayarıma USB 3.1, 3.0 eXTRe diye saçma sapan uyuşmazlık yüzünden kuramıyorum. Windows 7 tek güzel değil, her zaman Windows 10'u performans testlerinde geçti.

Linux'ta bu iki sistemin daha iyisi.

Pffffff. İyi güldüm kardş helal et.
Yazılım geliştirme ekipleri sadece belirli kitle tarafından yürütüldüğü için, çok fazla kaliteli olmuyor ve şu konuda deli gibi kafayı takmışlar vaziyettedirler, açık kaynak kodlu olmak zorundadır diye. Yâhu, senin derdin son kullanıcı olmak zorunda, aksi halde o yaptığın yazılımı kimse kullanmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamen saçma bir yazı olmuş ben profesyonel değilim hatta forumda benden çok daha bilgilileri var (@Kerem00 hocam gibi) ama bu yazıdaki saçmalıkları eleştirebilecek bilgiye sahibim.

Sunucuların çoğunun alt yapısı Linux ve sunucu demek internet demek bu yüzden dağıtımlar kısıtlanamaz, bu bir.
Dünyada ~4350000000 cebinde linux taşıyor, bu iki. (Android kullanım oranı %87 ve dünyada 5 milyar akıllı cep telefonu var)
Listede Kali yok :D vs. vs. uzun uzadıya yazmayacağım ama düşünce saçma.
Evet onlarca dağıtım var ve yarısı çöp ama o dağıtımlar ilerde geliştirilmeyecek diye bir kaide var mı? veya kullanan bir kişi bile olsa o dağıtım işe yarıyordur.

Windows ile dalga geçmeleri bence de itici ama zaten dalga geçenler pek ciddiye alınacak tipde insanlar değil (eleştiren demedim dalga geçen) windows ile linux farklı kitlelere hitap ediyor çoğu yerde.

@ekaloji Size göre çöp dağıtım ne mesela.
Çöp dağıtım diye bir şey yoktur :D Sadece sizin işinize yaramayan ve ya beğenmediğiniz dağıtımlar vardır. Şu an kali/ubuntu/windows kullanıyorum ama ubuntu biraz itici geliyor genede ilgimi çekiyor :D MacOs bana en itici geleni.

GNU/Linux felsefesini bilmediğin için bu yazdıklarını normal sayıyorum.
Bilmediğin yerleri anlatayım.
- GNU/Linux kimseyle rekabet etmez, literatüründe rekabet diye bir şey yoktur.
- GNU/Linux'un kendini pazarlama gibi bir çabası yoktur.
- GNU/Linux bir pazar Mali değildir, parayla satılan Red Hat da dahil öyle düşünen geliştirici yoktur.
- GNU/Linux'un kendini kullanıcılara beğendirme gibi bir sorunu yoktur.
- GNU/Linux herkesin, milyonların katıldığı gönüllüler tarafından geliştirilir, sahibi toplumun kendisidir.

Örneğin sen de dağıtım yapar paylaşırsın, şikayetin varsa kendinedir, bir muhatab varsa yine kendinsin,
Ben de dağıtım geliştiriyorum, şikayet etmeliysem kendimi şikayet etmeliyim, GNU/Linux'u değil.
Yani yaptığın eleştirileri bilmeden kendine yapıyorsun, beğenmiyorsan buyur sen geliştir, eksiğini sen gider, hayalini gerçekleştir, seni engelleyen yok.

İşte bu. Linux'un tek amacı kullanıcı dostu olmaktır yani. Hala anlayan yok.
Çok güzel anlatmışınız. Gerçekten etkiledi beni.

Kullanmayın hocam size göre değil demek ki. Linux'u herkes kullanamaz. Yani grafiksel ortamda bir yere kadar.. Bir noktadan sonra, terminal kullanmak durumunda kalabilirsiniz ve gözünü seveyim windows diyebilirsiniz..

Yani bunda utanılacak bir durum yok. Linux şöyle böyle demek yerine, kullanamıyorsanız, mantığınıza uygun gelmiyorsa, uğraşmak öğrenmek istemiyorsanız, Windows kullanın. Hepsinin yeri başka.

Bakın ben de şu an Windows kullanıyorum fakat Linux ve BSD'de kullanıyorum. Siz hiç kullanmayın yani mutlaka kullanacaksanız diye bir mecburiyet yok sonuçta. Windows kullanın sorun yok yani.

Yazdıktan sonra düşünmedim değil, 100 tane olması ama normal insanlara ulaşılmak istenmiyor gibiler.

8K görüntü istemiyorum demek istediğim, o program kullanıcı dostu değil.

Chikara kardeşim sen Windows'ta Kal lisans paranı ver git oradan forum aç burada insanlarin vaktini alma. Herkes durumun farkında.
Sana tek şey soracağım Windows 200O yılından beri kac defa kernel guncellemesi yaptı guncelledi. Bir söyleyene.
İşte son kullanıcıyı düşünmek gerekiyor, o yüzden Linux'un çok fazla pazar payı yok.

Pazar sensin al dene işte memnun san paran ile destek ol yok memnun değilsen kullanma. Beleş verilenede itirazın mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı