Linux'u eleştirmek

Sizce oyun oynamak ve günlük hayat için Linux iyi bir işletim sistemi mi? Yani bir sıkıntı yaşar mıyım geçersem Linux'a.
Yaşamazsınız sorun olmaz.

1. bölüm: Ubuntu

Ubuntu son kullanıcı için oluşturulan bir dağıtım. Ama bu dağıtımda birkaç sıkıntı var. 1.'si çok hantal. hantal olmasından dolayı Linux'un hızını tam anlamıyla veremiyor. 2.'si veri sızıntısı olayları olmuştu. Bu da Linux kullanmak isteyen yeni kullanıcıyı soğutuyor. 3.'sü çok fazla hata var. Ben kurmak istediğimde yükleme ekranı gelmemişti. Bu yüzden Ubuntu Linux'un - si gibi bir şey. Ama buna çözüm olarak Linux Mint var.
Hantal olma sorunu sizin bilgisayarınız ile kaynaklı.

2. bölüm: Program desteği ve Wine

aslında bu Linux'un sorunu değil ama Linux'un sorunu. Nasıl oluyor derseniz yazılım üreticileri pazarda %90'lık payı olan Windows'u tercih edyor haklı olarak. Bu Linux'un sorunu değil ama Linux'un sorunu. Bir de Linux'ta Windows programlarını çalıştırmayı vaat eden Wine var. Bu çalıştırıyor ama program genelde çalışmıyor. Donanımı almıyor vs. bottels diye bir program var ama onunda pek hızlı çalıştığı söylenemez.
Ben Wine ile istediğim her programı kullanabildim. Harika bir program. MS Office 2016 dahil kurdum, sorunsuz çalışıyor.

Hayır. Linux'un en iyi kullanım alanları; programlama, web veya oyun sunucuları...
Öyle bir şey yok. Normal ev kullanıcısı da kullanır.

1. bölüm: Ubuntu

Ubuntu son kullanıcı için oluşturulan bir dağıtım. Ama bu dağıtımda birkaç sıkıntı var. 1.'si çok hantal. hantal olmasından dolayı Linux'un hızını tam anlamıyla veremiyor. 2.'si veri sızıntısı olayları olmuştu. Bu da Linux kullanmak isteyen yeni kullanıcıyı soğutuyor. 3.'sü çok fazla hata var. Ben kurmak istediğimde yükleme ekranı gelmemişti. Bu yüzden Ubuntu Linux'un - si gibi bir şey. Ama buna çözüm olarak Linux Mint var.
Ubuntu bolumu dogru.
2. bölüm: Program desteği ve Wine

aslında bu Linux'un sorunu değil ama Linux'un sorunu. Nasıl oluyor derseniz yazılım üreticileri pazarda %90'lık payı olan Windows'u tercih edyor haklı olarak. Bu Linux'un sorunu değil ama Linux'un sorunu. Bir de Linux'ta Windows programlarını çalıştırmayı vaat eden Wine var. Bu çalıştırıyor ama program genelde çalışmıyor. Donanımı almıyor vs. bottels diye bir program var ama onunda pek hızlı çalıştığı söylenemez
Zaten Linux kuracak adam bunu goze alarak kurar, onu gectim zibilyon tane alternatif var.

Linux kullanıyorum ve cayır cayır oyun oynuyorum.

Linux kullanmaya başladıysan ne mutlu bana. Ayrıca bir ara eleştiriyordun. Ne oldu da fikrin değişti?

Yaşamazsınız sorun olmaz.

Hantal olma sorunu sizin bilgisayarınız ile kaynaklı.

Ben Wine ile istediğim her programı kullanabildim. Harika bir program. Ms Office 2016 dahil kurdum, sorunsuz çalışıyor.

Öyle bir şey yok. Normal ev kullanıcısı da kullanır.

Ben disk sağlığı kontrol etme yazılımını ve Rufus'u kullanamamıştım. Nasıl kullandınız?

Ben disk sağlığı kontrol etme yazılımını ve Rufus'u kullanamamıştım. Nasıl kullandınız?
Rufus yerine WoeUSB yada Ventoy kullanabilirsiniz. Disk sağlığı uygulamalarını denemiştim, çalışmıştı. Sizde bir problem olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı