xgravity
Picopat
Daha fazla
Biraz bu kategoriyi canlandıralım
.
Artıları: (daha çok günlük kullanım için)
Gelişmiş compositor ile ile oyunlar veya tam ekran uygulamalar arası geçişleri çok iyi.
Tek komutla tüm uygulamları güncellemek çok iyi.
Çoklu uygulama yönetimi güzel.
Hikaye oyun performansı gerçekten iyi. Evet bir alternatif.
Bloatware ve gereksiz yazılımla fazla gelmez.
Modern, şık olduğu kadar da az RAM tüketen masaüstü ortamlarına sahip.
Yedekleme sistemleri çok iyi,
Gelişmiş disk yönetimi mevcuttur.
LoL ve Valorant gibi oyunları çalışmıyor.
Birden fazla applikasyon yükleme yöntemi. Flatpak konusuna gelirsek o hem bir alternatif, hem de sandbox'tır. Bu yüzden çok faydalı bir seçenektir.
Eksileri: (daha çok günlük kullanım için)
Loseless scaling yok ama RTX 50 serisi için NVIDIA smooth Motion özelliği geldi her oyun için. RTX 40 serisine de bekliyoruz.
Program desteği. Yani burada yapacak bir şey yok.
Windows vs Linux kim kazanır derseniz, ben Linux'u seçerdim. Bana göre, Windows'un gün sonunda 2 artısı var, program desteği ve oyun desteği. Onun dışında Microsoft çok fazla bloatware ile doldurmuş ve modifiye edincede elimde patlıyor, ya da bir özelliği çalışmıyor. Modifiye etmezseniz de RAM, CPU kullanımı artıyor ve yine kullanılmaz hale geliyor yani. Bir de hep aynı tasarım kalıbı, gına geldi. Windows 11'e değinmek bile istemiyorum, felaket. Her an patlayacak gibi ve makyaşlı bir yapı yani. Windows 10 bir yere kadar artık, sıkıyor tasarımı.
Artıları: (daha çok günlük kullanım için)
Gelişmiş compositor ile ile oyunlar veya tam ekran uygulamalar arası geçişleri çok iyi.
Tek komutla tüm uygulamları güncellemek çok iyi.
Çoklu uygulama yönetimi güzel.
Hikaye oyun performansı gerçekten iyi. Evet bir alternatif.
Bloatware ve gereksiz yazılımla fazla gelmez.
Modern, şık olduğu kadar da az RAM tüketen masaüstü ortamlarına sahip.
Yedekleme sistemleri çok iyi,
Gelişmiş disk yönetimi mevcuttur.
LoL ve Valorant gibi oyunları çalışmıyor.
Birden fazla applikasyon yükleme yöntemi. Flatpak konusuna gelirsek o hem bir alternatif, hem de sandbox'tır. Bu yüzden çok faydalı bir seçenektir.
Eksileri: (daha çok günlük kullanım için)
Loseless scaling yok ama RTX 50 serisi için NVIDIA smooth Motion özelliği geldi her oyun için. RTX 40 serisine de bekliyoruz.
Program desteği. Yani burada yapacak bir şey yok.
Windows vs Linux kim kazanır derseniz, ben Linux'u seçerdim. Bana göre, Windows'un gün sonunda 2 artısı var, program desteği ve oyun desteği. Onun dışında Microsoft çok fazla bloatware ile doldurmuş ve modifiye edincede elimde patlıyor, ya da bir özelliği çalışmıyor. Modifiye etmezseniz de RAM, CPU kullanımı artıyor ve yine kullanılmaz hale geliyor yani. Bir de hep aynı tasarım kalıbı, gına geldi. Windows 11'e değinmek bile istemiyorum, felaket. Her an patlayacak gibi ve makyaşlı bir yapı yani. Windows 10 bir yere kadar artık, sıkıyor tasarımı.