Merhaba. Bilgisayarım HP Victus serisinden. Bilgisayarımda yaklaşık 10 aydır bir Linux dağıtımı olan Zorin OS'i kullanıyorum. Ubuntu tabanlı ve GNOME arayüzü var. Ama açıkçası artık Windows-zorin dualboot yapmak istiyorum. Bilgisayarı direk formatlayıp, ardından Windows kurup sonra zorin kurulum ekranında "Windows Boot Manager'ın yanına kur" tuşuyla basitçe Dualboot'umu yapabilirim. Ama benim istediğim şu anki zorin Linux gitmeden diski ikiye bölüp Windows'u yüklemek. Ama böyle olunca da GRUB siliniyor. GRUB'u geri kurduk ve UEFI'de boot menüsünde de en üste çıkardık diyelim, bu sefer de GRUB Windows'u tanımıyor. Yani basitçe boot kısmını nasıl hallederek şu anki dosyalarımı silmeden GRUB'un Windows'u tanımasını sağlar, sonra da Windows Update ile GRUB'un bozulmasını engellerim? Bu arada internetten ve yapay zekalardan yardım alarak bir sanal makinede bunu denedim GRUB ayarlarında OS prober mı ne öyle bir ayar varmış ayarladım düzelmedi. Bu şekilde Linux kullanırken Linux verisini silmeden Windows'u da kurup Dual boot yapan kişiler varsa bakmalarını rica ediyorum. Şimdiden yardım edeceklere teşekkürler.